avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - debit prescris
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - debit prescris

buna ziua.am avut abonament la orange si nu am mai platit factura asta in anul 2003.
si dupa ceva timp au inceput cei de la eos sa sune,pana si azi dupa 7 ani de zile suna intr-una.as avea si eu 2 intrebari la dumneavoastra
1.la mine nu se aplica legea prescriptiei?am inteles ca ea se aplica dupa 3 ami.repet la mine au trecut 7 ani,
2.eu nu am nici un bun pe numele meu..iar contractul la orange l-am facut pe baza contractului de la apartament,acesta fiind pe numele lui mama,
azi am primit telefon de la eos ca pana in data de 20 luna aceasta trebuie sa platesc pentru ca incepe exectutarea silita,pentru ca contractul de la apartament e pe numele lui mama.,nu inteleg.pot sa faca acest lucru?eu nu am nimic pe numele meu ,repet.va rog mult astept raspuns.multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:00, 7 Iulie 2010
Buna ziua,
cel putin daca este asa cum prezentati dvs situatia....nu aveti de ce sa va faceti griji...din anul 2003 nu a mai fost achitata factura sa inteleg.....inseamna ca debitul pe care il au in favoarea dvs este PRESCRIS!alte comentarii din partea mea sunt de prisos!Oricum termenul de prescriptie curge de la utlimul demers intreprins de catre creditor....aveti cunostinta de asa ceva?
cei de la orange pana sa dea dosarul la eos nu m-au dat in judecata.iar cei de la eos nu au stiut decat sa imi trimita notificari.in nici un caz vreo citatie de dat in judecata.asta nu am primit niciodata,.ma gandeam ca poate este prescris,vroiam sa stiu sigur.va multumesc,
dar nu inteleg cum de s-au luat de contractul de la apartament daca acesta e pe numele lui mama,pot sa execute?nu am nimic pe numele meu.nu stiam daca pot sa execute.la asta nu am nici un raspuns.
Nu pot sa execute apartamentul mamei dvs! - pana la urma acesta este si raspunsul la intrebarea dvs!
Cu deosebit respect,
multumesc mult!
@ rebeca_855


Va rog frumos sa stergeti denumirile societatilor implicate in discutie, deoarece, in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

In alta ordine de idei, contractul de furnizare servicii de telefonie mobila nu este titlu executoriu "in sensul legii", in consecinta, fara o prealabila actiune in instanta, privind obligarea dvs. la plata unei sume, reprezentand "debit", nu poate incepe nici o executare silita.

Din sustinerile dvs., debitul este prescris iar faptul ca in contractul incheiat cu societatea creditoare apare "existenta unui titlu de proprietate al unei terte persoane", fara consimtamantul/obligarea acelei persoane, intr-un fel sau altul, la plata unui eventual debit al dvs., este "ilegala, imorala...in sensul disp. art.5 C.civ." motiv pentru care, ar trebui sa nu va mai faceti probleme iar pe viitor, sa incercati sa evitati "genul acesta de situatii".:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-debit restant Gabriel71 Gabriel71 In luna noiembrie 2010 primesc un telefon de la aceasta firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii) prin care mi se aduce la cunostinta ca am o ... (vezi toată discuția)
Factura din 2006 neachitata la orange preluata de eos Mihai74 Mihai74 In anul 2006 am intrerupt un abonament la orange iar de atunci nu am mai fost contactat de cineva de la orange. In urma cu vreo 3 saptamani ma contactat cei de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante ione_la ione_la Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am ... (vezi toată discuția)