avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... EXPERTIZA CONTABILA IN LITIGIU MUNCA-DREPTURI BANESTI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

EXPERTIZA CONTABILA IN LITIGIU MUNCA-DREPTURI BANESTI

Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul (angajatorul) poate fi obligat la plata expertizei? Si cam cat costa o asemenea expertiza? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 12 Iulie 2010
daca reclamantul cistiga procesul si solicita obligarea piritei la plata chetuielilor efecuate de catre el cu ocazia procesului,si daca instanta dispune sa platiti cheltuielile, atunci cu siguranta va fi inclusa si plata experizei. binenteles ca reclamantul trebuie sa ceara plata cheltuielilor.
cel mai bine ar fi sa i dati salariatului (fostului ) ce i se cuvine, daca are dreptate . el poate sa ceara instantei nu numai plata cheltuielilor dar si actualizarea salariilor cu indicele de inflatie.
EU SUNT RECLAMANTUL - ANGAJAT !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile de judecata se suporta de cel care a pierdut procesul ... daca plata expertului ati facut-o dvs, iar la final instanta va da castig de cauza atunci puteti solicita plata cheltuielilor de judecata , in care includeti si onorariul platit expertului.
Instanta nu poate solicita ea insasi numirea unui expert, fara a mai fi nevoie ca eu sa achit taxele catre acesta?
alcor a scris:

Instanta nu poate solicita ea insasi numirea unui expert, fara a mai fi nevoie ca eu sa achit taxele catre acesta?


Art.202 C.proc.civ. prevede ca, daca partile nu se invoiesc asupra numirii expertilor, ei se vor numi de catre instanta, prin tragere la sorti, in sedinta publica, de pe lista intocmita si comunicata de catre biroul local de expertiza cuprinzand persoanele inscrise in evidenta celor autorizate, potrivit legii, sa efectueze expertize judiciare.

Alte discuții în legătură

Decaderea din proba expertizei Lylyca Lylyca Buna ziua Intr-un proces de partaj s-a facut expertizarea apartamentului comun in 2007. Modificandu-se conditiile pietei imobiliare, am obtinut dreptul ... (vezi toată discuția)
Expert contabil floricia floricia instanta mi-a impus un expert contabil.Este obligatoriu sau legal a mi se spune dinainte onorariul expertului sau nu? Expertul poate sa ceara el cat vrea sau ... (vezi toată discuția)
Expert ContSters315143 ContSters315143 Daca una dintre partile unui proces, refuza plata expertului, poate formula obiective pentru efectuarea expertizei? Dar daca acea parte desemneaza un ... (vezi toată discuția)