avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este posibila executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Este posibila executarea silita?

Intrebare: poate banca sa execute silit un apartament care nu apartine decat in proportie de 50% datornicului?

Situatia e urmatoarea:

Am fost coproprietar al unui apartament impreuna cu persoana x (in proportie 50%-50%). In 2008 x a murit, iar acum sunt coproprietar impreuna cu fiica lui x (mostenitoarea lui), in proporttie de 50%-50%.

X avea o datorie catre banca (un imprumut facut de pe card) de care nu a stiut nimeni. Cardul nu a fost inchis de nimeni din 2008 pana acum (nu am stiut nici eu nici mostenitoarea lui ca asa trebuie facut) si datoria nu a fost achitata, intre timp acumulandu-se si dobanzi + comisioane. Banca a trimis o instiintare acum o saptamana, moment in care am aflat si noi de datorie.

In urma discutiilor cu cei de la banca, mi s-a spus ca in cazul neplatii se va trece la executare silita. Evident nu imi doresc acest lucru, dar fiica lui pur si simplu nu vrea sa plateasca datoria si nu o interseaza daca va fi executata silit.

Mentionez ca nu am nici o relatie de rudenie cu decedatul si nici o obligatie de a achita eu datoriile in urma lui.
Cel mai recent răspuns: Barbulescu Daniel , Avocat 17:32, 11 Iulie 2010
se executa silit doar cota parte de 50% ce apartinea debitorului - cota parte transmisa prin mostenire fiicei sale. cota dvs parte ramine neatinsa.

practic nu cred ca va avea loc o executare silita deoarece nu am auzit de vreun cumparator care sa cumpere doar 50% din locuinta.
Pe mine ma intereseaza daca exista posibilitatea ca banca sa vanda prin executare silita apartamentul, impotriva vointei mele ca proprietar care nu am nici o datorie fata de banca, dandu-mi mie jumatate din contravaloare.

Mentionez ca celalalt proprietar nu are alte bunuri proprii, avand doar 18 ani, deci nu vad cum altfel si-ar putea recupera banca datoria.
Banca poate sa execute silit doar cota parte de 50% ce apartinea debitorului X adica mostenitoarea. Dar nu cred ca va fi cineva interesat sa achizitioaneze 50%. Puteti dumneavoastra sa mergeti sa licitati ca apartamentul sa va ramana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament mostenire/executare silita banca rocky rocky Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu un sfat. Detin impreuna cu sora mea un apartament in Bucuresti. Apartamentul este mostenire si amandoua avem acte care ... (vezi toată discuția)
Succesiune giuliola giuliola Buna ziua, Dupa decesul sotului,fiica mea are dreptul la cota parte din apartamentul detinut in comun cu sotul ? Daca nu s-a facut succesiune,in cazul in ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)