avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CONCEDIU DE SARCINA SI LAUZIE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CONCEDIU DE SARCINA SI LAUZIE

Am o angajata care a intrat in prenatal de la 1 iulie 2010.E primul caz de acest fel.Ma intereseaza ce ar trebui sa fac eu ca angajator.Conform ord.36/2010 si a normelor prevazute prin hot.430/2010 am inteles ca angajata trebuia sa ma instiinteze in 24 h despre existenta concediului iar eu trebuie sa fac o raportare la casa de asigurari in max.6 zile prin care sa anunt numele, zilo cm-perioada, medicul care l-a eliberat etc si declaratia angajatului, "daca am cerut-o".Deci eu am interpretat ca e vorba despre acea declaratie OBLIGATORIE pentru angajat , pe care o da el medicului de familie, si pe care eu, ca angajator pot sa o cer sau nu.M-am dus la Casa de sanatate cu acea raportare si mi-a zis cea de la ghiseu ca nu e obligatoriu sa depun asa ceva, era obligatoriu doar daca vroiam sa verific angajatul.Deci nu mi-a primit-o.Citesc iar in lege si vad ca scrie ca sunt obligata sa depun acea raportare pentru pers. aflate in incapacitate temporara de munca.Acum am o mare nelamurire:
nu stiu eu sa interpretez legea!?
-nu stie cea de la giseu despre noile norme, ceea ce mi se pare totusi exclus!!!!????
-sau fiind vorba despre sarcina si lauzie nu se aplica aceste prevederi, pt ca intr-adevar scrie "incapacitate temporara de munca"!?
Imi cer scuze daca incurc eu borcanele, mentionez ca n-am m-ai avut pana acum nici un CM si rog pe cineva care a avut asa ceva sa ma lamureasca si pe mine cat mai repede.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters37581 , utilizator 10:32, 28 Iulie 2010
Da, sunteti obligata sa raportati in termen de 6 zile de la data la care ati fost instiintata de catre angajat , casei de sanatate din raza medicului care a eliberat CM situatia privind
Nume angajat
CNP
Data intrarii in incapacitate temporara de munca
Data iesirii din incapacitate temporara de munca
Tipul concediului medical (initial sau in continuare)
Numele medicului prescriptor
Unitatea medicului prescriptor

Acest document , stampilat si semnat de conducerea unitatii, se depune la registratura casei de sanatate sau se trimite prin posta cu confirmare de primire, sau se transmite online
Nu aveti nevoie de alte documente justificative
pentru mai multe detalii
[ link extern ]
Exact asta am dus si mi l-a respins.Am scris cu pixul dedesubtul tabelului situatia si am trimis-o online cerand casei de sanatate ori un raspuns oficial ori sa mi-l inregistreze si sa ma anunte .Bineinteles ca n-am primit nici un raspuns.Ce sa fac , pentru ca am depasit deja termenul, era ultima zi......
of, de nu ma mir oare?... asa se lucreaza in tara asta....
Am preluat o societate care are de recuperat suma cuvenita pt concediu medical sarcina si lahuzie pt lunile noiembrie si decembrie 2009.AS vrea sa stiu daca este un termen in care trebuie depus dosarul de recuperare,intrucat e destul timp trecut.
Multumesc!
Mia aveti timp pana pe 25 iulie.
Termenul de presciptie a fost modificat la 90 de zile (fata de 3 ani, cum era in teecut)

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca se mai transmite la casa de asigurari sociale de sanatate? mihaela sidonia mihaela sidonia Buna seara, incepand cu 3 ianuarie un salariat are Concediu Medical. am primit certificatele medicale . nu stiu daca se mai completeaza si se mai ... (vezi toată discuția)
Certificat medical - anuntare casa de sanatate Vioreld Vioreld Buna ziua. Daca am un certificat medical eliberat pe 05.11 pt perioada in care un salariat a stat in medical (15.10 - 31.10), mai are rost sa anunt Casa de ... (vezi toată discuția)