avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum scap de masina?
Discuție deschisă în Executare silită

cum scap de masina?

am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute silit.cum scap de ea cel mai repede(ma refer sa o trec pe numele altcuiva? >Exista posiblitatea sa fac doar contract de vanzare cumparare si sa o radiez fiscal fara a perfecta actele la politie??
Cel mai recent răspuns: Alex Miºa , utilizator 16:37, 28 Iulie 2010
nu e suficient. este necesar sa fie si actele perfectate la politie. Insa banca poate urmari bunul daca se dovedeste ca l-ati instrainat cu rea credinta.
Daca banca nu a initiat procedura de executare silita, nu sunteti de rea-credinta si puteti instraina bunul.
Faceti toate actele, puneti masina pe numele unui parinte sau al unei persoane de incredere.
ce inseamna "rea credinta?" Cine stabileste asta?I nstanta de judecata? Eu am salariu deci banca are de unde sa recupereze suma? Precedura execuitarii silite pentru masina primeaza popririi pe salariu? eu am intarziere la banca de aprox 60 de zile?Nu mi a venit acasa nicio instiintare cu privire la executare silita.E tarziu sa vand masina acum?
executarea se poate realiza prin oricare dintre formele de executare. platiti-va ratele
@zoltoreanu_paul

Nu e tarziu. Vindeti-o urgent ( atentie! nu o donati sotiei, pt ca va putea fi executata silit si asa).
"Rea-credinta" inseamna ca ati fost instiintat de executare si v-ati sustras acesteia. Dovada o reprezinta somatia de plata de la executorul judecatoresc. Daca nu ati primit nimic, sunteti de buna-credinta. Nu poate dovedi nimeni ca v-ati micsorat patrimoniul ca sa va sustrageti bunurile de la executare.

Grabiti-va.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)
Executare silita emy2001 emy2001 va rog frumos daca imi puteti da si mie un raspuns. am facut un imprumut de nevoi personale nu am mai putut sa-l achit,iar acum mi se pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credite? Anghel Liviu Anghel Liviu Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am ... (vezi toată discuția)