avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... F. urgent - Somaj - Angajare studenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

F. urgent - Somaj - Angajare studenta

Bună ziua,
Am nevoie urgentă de ajutor... !!! ªtiu ca m-am trezit cam târziu, dar poate totuşi cineva are un pic de timp şi pt. problema mea...
Cum se calculează, ce se reţine, ce se virează, cum se completează declaraţia de şomaj la o societate care are 2 angajaţi (cu salarii de bază 700 şi 450 lei) şi de la 1 iunie mai angajează o studentă (anul 1 de studii, învăţământ de zi), în funcţia de secretară, cu salariul de bază de 550 lei. Menţionez că a depus dosarul la şomaj pe data de 13.06.2007.
Mulţumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 19:07, 31 Iulie 2007
daca am inteles corect te referi la declaratia lunara care se depune la somaj pana la 25 ale lunii pt. luna anterioara:
este un program care se ia de la somaj,este tip ,contributia angajatorului este de 1% la salariul de incardare iar a angajatorului este de 2.5% la salariul brut.
Chiar daca este studenta se calculeaza la fel ca la toata lumea contributia de somaj
Cred că nu am pus cum trebuie întrebarea, dar am intrat în criză de timp şi nu ştiu ce să fac.....
Este vorba de suma cuvenită angajatorilor din BAS conf. Art. 80 din L. 76 / 2002, (angajarea unui student). De unde primeşte suma sau din ce o scad în cazul când pe firmă mai sunt 2 angajaţi, dar şi în cazul când o firma nu are nici un angajat şi îşi angajează un student ??!!
Contributia angajatorului nu este 2 % la salariul brut ???!!!
contributia angajatorului este de 2% aplicat la fondul de salarii.
Suma pe care trebuie sa o deduci este de 50% din sal.min.garantat in plata, adica 195 lei. Aceasta se deduce din contributia datorata de angajator. Daca suma de recuperat depaseste contributia de 2 % datorata, diferenta va fi restituita de catre Agentia de Somaj.
In declaratia de somaj, la cap.2 ai casutele acelea de subventii si deduceri. Acolo completezi suma recuperata ( mai mica sau egala cu contrib.datorata de angajator), iar daca mai ramane de recuperat , diferenta o treci la "de restituit".
Mii de multumiri, m-am lamurit. O seara linistita !

Alte discuții în legătură

Scutit de impozite angajatorul? MIELUTA MIELUTA Buna ziua! Ajutati-ma daca se poate, cu un raspuns. Daca o firma angajeaza un proaspat absolvent de facultate, este cumva scutit de impozite, pentru 1 an sau ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent somer achimghita achimghita Am o situatie mai interesanta :) In iunie 2009 (fiind student inca) am infiintat un SRL fara angajati, eu fiind Administrator. Dupa ce am absolvit ... (vezi toată discuția)
Recuperare contributii platite in plus, dupa depunere bilant 2007 sandam sandam Buna seara, tuturor! Va solicit sprijinul in urmatoarea speta: O microintreprindere beneficiaza in anul 2007 de subventia acordata cf. art.80 Legea 76/2002 ( ... (vezi toată discuția)