avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... ce etape trebuiesc parcurse pentru obtinere fonduri ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

ce etape trebuiesc parcurse pentru obtinere fonduri implementare proiect in favoarea copiilor cu dizabilitati

se finanteaza in cadrul unui proiect scoila pe fonduri europene
la un capitol se cere
realizarea unor retele a persoanelor implicate in evaluarea masurilor de experimentare sociala
ce inseamna si ce etape trebuie parcurse;
Cel mai recent răspuns: MARCEL MOLNAR , Consilier juridic 15:56, 17 Iulie 2010
Intrucat acestea sunt chestiuni de finete de care depinde obtinerea sau nu a finantarii, va recomand sa apelati la ajutor specializat in domeniu.

In niciun caz prin raspunsuri pe un forum nu veti reusi sa adunati suficiente date incat sa puteti elabora un proiect. Trebuie sa tineti minte faptul ca pentru astfel de raspunsuri complexe cum solicitati dvs., o persoana sau mai multe ar trebui sa-si aloce timpul necesar elaborarii raspunsurilor. Este nerezonabil din partea dvs. sa va asteptati ca aceasta alocare sa fie gratuita.
solicit doar o explicatie a termenilor, nu un proiect

din aceasta cauza toate ghidurile au prevederi pe care 90%din oameni nu le inteleg ??? pentru a se plati fiecare explicatie ??
nu este corect ??
toate ghidurile de accesare a fondurilor europene trebuie sa fie pe intelesul tuturor
fondurile europene sunt pentru a fi accesate si nu pentru a cistiga cei ce traduc ghidurile
va multumesc
Va inselati. Ghidurile nu au ca adresabilitate publicul larg, ci specialistii in domeniu, intrucat elaborarea si implementarea de proiecte nu este o activitate pe care sa o poata aborda publicul larg, ci tot specialistii in domeniu. Ca in orice ocupatie sau meserie, este necesara o anumita pregatire pentru ca activitatea sa fie performanta si nu facuta de mantuiala.

In acelasi fel, un normativ de proiectare cladiri are ca adresabilitate inginerii constructori sau normele de aplicare a taxarii inverse au ca public tinta specialistii in finante-contabilitate. Asa cum pentru seria de normative data exemplu anterior nu va asteptati sa fie elaborate pe intelesul absolventilor de scoala generala, la fel un Ghid al Solicitantului este elaborat pe intelesul absolventilor de studii superioare specifice: economice, tehnice, juridice, dupa domeniul de aplicare a grantului.

Trebuie sa va ganditi cum este eficient pentru dvs.: aveti o activitate de baza careia va dedicati si atunci platiti un specialist sa se ocupe de partile care necesita alte calificari decat aveti dvs. sau va dedicati 3-4-5 ani din viata unei facultati si ajungeti dvs. specialist in domeniul dorit. Totul depinde de aria dvs. de activitate si de cat timp si efort sunteti dispus sa alocati.

Cale de mijloc nu exista, adica si gratis si fara efort nu se poate.

De asemenea, va inselati si cand faceti ultima afirmatie. Fondurile europene exista pentru ca sa fie accesate de cei care inteleg adresabilitatea acestor granturi si au capacitatea de a face aceasta accesare un proces eficient, nu doar o simpla risipa de bani pe te miri ce. O minima dovada a acestei capacitati consta in intelegerea conceptelor din Ghidul Solicitantului. Daca aceasta intelegere lipseste, va intreb: de unde stiti ca ceea ce incercati sa accesati vi se potriveste? Daca exista alt program mai potrivit, dar dvs. ati ramas blocat pe intelegerea unor termeni, in loc sa apelati la un specialist care sa se concentreze pe nevoile dvs. si nu pe simpla intelegere a unui proces de care e putin probabil sa va mai loviti in viitor?

Actuala perioada de programare se termina in 2013. Probabil ca fiecare ar trebui sa faca ceea ce face cel mai eficient: beneficiarii sa se concentreze pe nevoie de dezvoltare, iar scrierea si implementarea proiectelor sa fie lasata in seama specialistilor.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
am inteles sunteti foarte destept
eu sunt necalificat
din aceasta cauza in Romania sunt fonduri accesate in ritm alert,
multumesc

In conditiile in care pe mai toate liniile de finantare dedicate mediului privat bugetele se pare ca se epuizeaza in acest an (la nivel de solicitari), rezulta ca ne confruntam cu o lipsa de accesare din partea sectorului public.

Indraznesc sa inaintez ipoteza ca aceasta se intampla din cauza unui mod de a pune problema similar cu cel al dvs., de genul "noi ne pricepem la toate", apoi "strugurii sunt acri" si "de ce nu se da mai simplu, sa ajunga la toata lumea".

Si a doua cauza pentru care merge treaba greu este aceea ca Autoritatile de Management gandesc exact la fel ca dvs., "noi ne pricepem la toate" si in loc sa contracteze firme specializate pentru evaluare, se mosmondesc multe luni de zile cu 2-3 persoane care sunt puse sa faca totul. Pe unele linii sunt depuse proiecte mult mai multe decat sunt bani, doar ca rezultatele se dau cu mare intarziere.

Este un concurs si cat timp stati dvs. sa va documentati babeste pe forumuri, altii trag tare sa depuna proiecte, intelegand ca fiecare om isi are competentele sale si fiecare se pricepe mai bine la altceva. Eu macar nu am pretentia ca ma pricep la domeniul dvs. de activitate (oricare ar fi acela). Puteti sa va uitati in urma ca am raspuns la zeci de intrebari, dar exista o limita de timp si spatiu pe care o are fiecare. Raspunsul pentru intrebari complexe nu-l veti gasi niciodata pe forumuri, tocmai pentru ca nimeni nu are chiar atat de mult timp de pierdut.

Mi se pare absurd modul cum puneti problema. Mai intai recunoasteti ca nu intelegeti anumite lucruri, comentati ca de ce nu se da mai simplu si apoi va suparati ca nu se reped cei de pe forum sa va raspunda gratis, desi intrebarea e complexa. Daca aveti o problema cu intelegerea termenilor dar si una legata de plati, atunci adresati-va elaboratorului documentului si cereti-i lamuriri. Daca va adresati altora, intr-o comunitate de consultanti, nu inteleg de ce va deranjaza invitatia de a contracta servicii (nu neaparat de la noi, sunt destui consultanti in domeniu inscrisi aici). In niciun caz comentariile sarcastice ("din aceasta cauza toate ghidurile au prevederi pe care 90% din oameni nu le inteleg") si acuzatoare ("pentru a se plati fiecare explicatie ??")nu-si au locul. Trebuie sa realizati ca ORICE documentatie de specialitate, din ORICE domeniu are prevederi pe care nu 90% din oameni nu le inteleg. Si asta e bine, caci nivelul intelectual al unei documentatii tehnice trebuie mentinut la cote inalte si in niciun caz nu trebuie folosit cel mai mare divizor comun al cititorilor. E o documentatie tehnica, nu un articol de ziar.

Repet raspunsul de mai inainte: nu stiti ce e de facut sau nu intelegeti anumite concepte? Cereti ajutor profesionist. Sau puteti sa va mosmonditi in continuare si sa pierdeti finantarea, e alegerea si timpul dvs.

UPDATE: M-am uitat putin la mesajele scrise de dvs. pe forum si am vazut ca sunteti consilier local. Acum am inteles de ce aveti pretentia sa va pricepeti la toate, dar nici sa nu platiti nimic. E o deformatie profesionala, politicienii intr-adevar ajung sa creada ca le stiu pe toate si se pricep la orice. :)
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Ce inseamna MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR se finanteaza in cadrul unui proiect social pe fonduri europene- actiuni finantate transferabilitate sau inventar al rezultatelor obtinute in cadrul ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri structurale vizante vizante intrucat detin o mica firma, care incearca cu greu sa supravietuiasca, si intentionez sa accesez fonduri structurale as dori sa stiu care din cursurile de mai ... (vezi toată discuția)
Fonduri (masura 112)- lcepan lcepan Detin teren,cladire,un numar de aproximativ 100 de capete capre si dorinta de dezvoltare a domeniului de activitate. Care sunt pasii \"da capo al fine\" pe ... (vezi toată discuția)