avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... accesare fonduri structurale
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

accesare fonduri structurale

intrucat detin o mica firma, care incearca cu greu sa supravietuiasca, si intentionez sa accesez fonduri structurale as dori sa stiu care din cursurile de mai jos este recomandat sa il urmez:
1. expert accesare fonduri structurale europene
2. managementul proiectelor europen
3. manager de proiect - fonduri structurale.
Desigur voi apela la consultanti / specialisti conta cost, dar cred ca este bine sa am o idee despre ce imi vor "vinde".
Oare trebuia sa pun intrebarea la alta categorie?
Cel mai recent răspuns: vizante , utilizator 17:21, 15 Martie 2010
Ptr a accesa fonduri structurale nu va trebuie cursuri. Aveti si dvs un minim de cunostinte si cred ca va puteti da seama si fara acele cursuri daca cineva vrea sa va insele. Si in general interesul acestor consultanti nu e sa va insele ...! Ei isi iau comisionul acela care il stabileste cu dvs la inceput, daca proiectul depus de dvs ( cu ajutorul lui) va primi aprobarea respectiva. Mai bine va interesati care sunt cei mai buni consultanti si purtati discutii cu ei... si va pastrati banii ptr a acoperi suma pe care trebuie sa o aveti dvs. Succes!
Aceste cursuri sunt utile daca va propuneti sa profesati in domeniul fondurilor europene.

Ca si continut cursurile nu sunt mare lucru, dar pentru a avea acces la unele contracte sau pentru a dovedi o anumita pregatire profesionala, este utila diploma de absolvire. Caci asa e la noi, nu CV-ul conteaza, ci o hartie emisa de cineva.

Dar dupa discutiile pe care le-ati desfasurat pe alte topicuri referitare la predarea de cursuri in Achizitii publice, PM si SSM, deja stiti bine aceasta si mai bine ne intrebati direct ce credem noi ca ar fi mai util sau mai cerut pe piata. :-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Buna ziua!
Pentru inceput as vrea sa va multumesc pentru faptul ca ati citit si celelalte mesaje pe care le-am postat si pe alte topicuri. Avand in vedere activitatea pe care dvs o desfasurati "consultant fonduri europene - firma care ofera servicii in domeniul consultantei ...." si cunoscand faptul ca mi-am desfasurat activitatea (in ultimii cca 7 ani) in domeniul achizitiilor publice (experienta pe care multi care nu o au decat doar pe hartie) speram sa puteti sa ma indrumati spre un anume curs (din cele pe care le-am enumerat).

Am sesizat in raspunsul dvs. un anumit ton; sa stiti ca dorinta mea nu a fost sa testez piata, ci doream simple raspunsuri:
1. cursurile despre instruire PM si SSM ma intereseaza cu adevarat sa le urmez, tocmai pentru a nu plati altor firme instruiri pe care daca exista bunavointa si diploma (asa cum ati mentionat chiar dvs.) le-as putea face si eu;
2. referitor la cursurile legate de accesare fonduri .... poate puteti sa imi recomandati unul ! Consider ca sunt interesante si nu se stie niciodata, poate vom colabora candva?!!

Sa inveti nu este niciodata prea tarziu, pentru nimeni.

Poate ca ar fi bine sa nu mai fiti asa suspicios referitor la intrebarile care se scriu pe acest forum (mai exista inca oameni care nu s-au modelat dupa regulile noii societati)
Multumesc!

Despre cursuri de PM si SSM am avut impresia ca doreati sa predati, in calitate de trainer, nu sa le urmati. Poate nu am inteles bine, mea culpa.

Nu am un curs mai bun decat altul sa va recomand, in principiu consider ca in acest domeniu experienta adevarata se castiga in primul rand prin practica. Calificarea si cunostintele necesare oricum se obtin numai prin studii universitare, specializarea oferita de aceste cursuri tine cel mult loc de parte introductiva in domeniu. Iar cursurile in domeniul acesta mi se par inutile daca nu profesati, mai ales ca este vorba de o specializare foarte limitata.

Ati lucrat in achizitii publice. Aplicati criteriul care ramane de aplicat atunci cand cerintele tehnice sunt satisfacute de oricare oferta. Veti obtine ceva suficient de bun. :-)

Simplu: va cere cineva o diploma de expert pe fonduri europene, ca sa participati la o licitatie, la o echipa de proiect? Mergeti atunci si faceti cursurile. Pana atunci, mai bine lucrati ceva si castigati bani, in loc sa platiti cursul. :-)

Referitor la ultima afirmatie a dvs., experienta imi arata ca societatea s-a modelat pe un principiu nou care presupune obtinerea de cat mai multa informatie gratuita si o foarte mare reticienta in a contracta ceva servicii platite, combinat cu o oarecare doza de inspiratie de la concurenta. Sigur ca nu se aplica simplei intrebari a dvs., dar cele aratate anterior m-au facut sa cer o cat mai mare deschidere din partea celui care intreaba o comunitate specializata intr-un anume domeniu. Am multe exemple in sensul acesta - intrebari deghizate - dar foarte probabil ca a dvs. nu e una dintre ele si oricum nu e aici locul de astfel de discutii. Sper ca nu va suparati, mie mi se pare cel mai cinstit sa intrebi in calitatea pe care o ai cu adevarat si sub interesul urmarit cu adevarat si sunt tentat sa dau raspunsuri mai elaborate atunci cand am informatii cat mai complete si verificabile.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Va multumesc pentru incredere!
Sunt convinsa ca voi avea foarte multe de invatat de la dvs.
Va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri expert accesare fonduri europene Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate recomanda cineva vreo institutie in care as putea sa fac niste cursuri bune pentru accesare de fonduri europene?? Am vorbit cu cineva din ... (vezi toată discuția)
Finantare pentru cursuri de auditor mediu sau ssm ada2113 ada2113 Buna ziua, va cer un sfat cu referire la alegerea unui curs. Se organizeaza de catre FEDERATIA PATRONALÃ A ÎNTREPRINDERILOR MICI ȘI MIJLOCII cateva ... (vezi toată discuția)
Firma de consultanta felicitamihaela felicitamihaela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce coduri caen trebuie sa aiba o firma de consultanta in accesarea de fonduri europene pentru a putea fi ... (vezi toată discuția)