avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită girant, fidejusor..
Discuție deschisă în Executare silită

girant, fidejusor..

am o matusa care a garantat cu casa o persoana pentru un credit necesar unei firme, aceasta firma din cate se pare e in reorganizare, administratorul nu vrea sa mai plateasca. Administratorul respectivei societati si-a deschis o firma pe care are activitate, este impreuna cu o alta persoana in calitate de fidejusor la contractul incheiat si vroiam sa stiu daca cei de la urmariri credite au ce sa ii mai faca in aceasta situatie sau matusa care a garantat creditul cu casa isi va pierde imobilul?e vorba de o suma pe care nu o poate achita de 120000 lei
Cel mai recent răspuns: adrian_remus , utilizator 15:08, 13 Iulie 2010
Matusa dvs este in pericol de a pierde imobilul adus drept garantie.
In cazul neplatii creditului banca se poate indestula prin vanzarea imobilului in cadrul procedurii de executare silita.
Se va putea apara invocand beneficiul de discutiune si beneficiul de diviziune.
Se va putea apara invocand beneficiul de discutiune si beneficiul de diviziune.


Asta doar in cazul in care nu a renuntat la invocarea acestora.
regula e solidaritatea si indivizibilitatea..la credite
fidejusorii au cumva vreo raspundere?ei pot fi cautati de cei de la credite?dar daca el are o alta firma unde area activitate, nu i se poate face nimic?
indivizibilitatea presupune toti pt unul si unul pt toti..
desigur ca fidejusorul are drept de regres...
sau ipotecarul trebuie executat in limita garantiei aduse..insa trebuie vazut contractul..
plus ca solidaritatea si indivizibilitatea nu obliga creditorul sa mearga pe alte bunuri -cum ar fi partile sociale din alta firma-el, creditorul alege si nu debitorul
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
ContSters152027, utilizator

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)