avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... parcare autovehicule pe domeniul public
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

parcare autovehicule pe domeniul public

Buna ziua,
Stimati domni, sunt foarte revoltata pe Primaria din comuna unde locuiesc. azi am primit o citatie prin care sunt poftita la sediul primariei pentru a incheia contract de inchiriere si a achitarii taxei pentru sprafata apartinand domeniului public al comunei pe care o folosesc la parcarea autovehiculului meu. Hotarare a Consiliului Local din nov. 2009.
Primarul comunei se ocupa si cu agricultura, astfel ca detine multe utilaje agricole. Astfel ca intra cu ele in camp, rotile sunt pline de noroi si intra pe strazile noastre. De pe roti cade mizerie de ne intra si in gura. De ce nu da o Hotarare sa isi curete rotile cand intra pe strazile asfaltate ale comunei?
A, si mai vreau sa va spun ceva: consilierii comunei sunt niste inculti, la care daca le dai sa semneze ceva nu stau sa citeasca si sa judece. Semneaza ca prostul.
Intrebarea mea este: ma ajuta cu ceva daca fac o lista in care sa adun semnaturi ale locuitorilor din comuna mea prin care sa cerem anularea acestei Hotarari? Sau va rog sa imi spuneti ce masuri putem lua, noi locuitorii comunei nemltumiti de acest lucru. In aceasta situatie a parcarilor in fata casei suntem aproximativ un sfert din populatia comunei.
In cazul in care nu ne conformam Primaria ne obliga la plata sumei de 5lei/zi de stationare a autovehicului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:23, 14 Iulie 2010
legea nr. 215/2001
"CAP. 7
Iniţiativa cetăţenească

ART. 109
(1) Cetăţenii pot propune consiliilor locale şi consiliilor judeţene pe a căror rază domiciliază, spre dezbatere şi adoptare, proiecte de hotărâri.
(2) Promovarea unui proiect de hotărâre poate fi iniţiată de unul sau de mai mulţi cetăţeni cu drept de vot, dacă acesta este susţinut prin semnături de cel puţin 5% din populaţia cu drept de vot a unităţii administrativ-teritoriale respective.
ART. 110
(1) Iniţiatorii depun la secretarul unităţii administrativ-teritoriale forma propusă pentru proiectul de hotărâre. Proiectul va fi afişat spre informare publică prin grija secretarului unităţii administrativ-teritoriale.
(2) Iniţiatorii asigură întocmirea listelor de susţinători pe formulare puse la dispoziţie de secretarul unităţii administrativ-teritoriale.
(3) Listele de susţinători vor cuprinde numele, prenumele şi domiciliul, seria şi numărul actului de identitate şi semnăturile susţinătorilor.
(4) Listele de susţinători pot fi semnate numai de cetăţenii cu drept de vot care au domiciliul pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective, al cărei consiliu local sau judeţean urmează să dezbată proiectul de hotărâre în cauză.
ART. 111
După depunerea documentaţiei şi verificarea acesteia de către secretarul unităţii administrativ-teritoriale, proiectul de hotărâre va urma procedurile regulamentare de lucru ale consiliului local sau judeţean, după caz."
Puteti...dar, trebuie sa stiti ca autoritatea deliberativa, este consiliul local. :)
Unde se afla terenul asta atat de scump?
In Bucuresti se plateste in medie 100 lei dar pe an.
Si pentru anularea acestei Hotarari se poate intocmi o lista cu cetatenii care nu sunt de acord cu ea?
trifugabriel a scris:

Unde se afla terenul asta atat de scump?
In Bucuresti se plateste in medie 100 lei dar pe an.
.

in jud.Sibiu; langa Medias.
adelina08 a scris:

Si pentru anularea acestei Hotarari se poate intocmi o lista cu cetatenii care nu sunt de acord cu ea?

da, se poate face un proiect de hotarare privind revocarea ( in tot sau in parte) a HCL prin care s-a stabilit acea taxa. ce nu inteleg io....este in ce baza legala v-a fost solicitata chiria pentru parcare? ati participat la vreo licitatie publica, avand ca obiect inchirierea parcarii respective? e spatiul amenajat cu destinatia " parcare"? sau pur si simplu, s-o gandit primarul sa mai faca un ban pe spinarea fraierilor? :)

Alte discuții în legătură

Se poate introduce in consiliul local o propunere pentru un proiect ... marysimo marysimo Se poate introduce in Consiliul Local o propunere pentru un proiect pe baza unei petitii de la cetateni? Daca da, cate semnaturi sunt necesare? (vezi toată discuția)
Bună ziua! ca simplu cetățean cum pot iniția un proiect de ... Rulea Rulea Bună ziua! Ca simplu cetățean cum pot iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local ,iar acest proiect inițiat să poată fi trecut pe ordinea de ... (vezi toată discuția)