avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general creditare firma(srl)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

creditare firma(srl)

buna, am si eu o intrebare : la un srl au fost 2 asociati , unul dintre ei a iesit din firma, el nu mai este nici macar angajat la firma, dar continua sa crediteze firma cu bani.........la registrul de casa fiind intocmite chitante de creditare pe numele lui, ulterior iesirii din firma......#-o, ceea ce este total gresit........200 % gresit.
exista oare o modalitate de a ,,ajuta,, firma cu acesti bani de catre aceasta persoana??? eventual un contract de imprumut cu dobanda 0???? pe care sa il inregistrez pe 462 ?/??oare
va rog sa ma ajutati ca ma dispera situatia si se apropie bilantul..............
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 12:57, 15 Iulie 2010
Buna seara .

Creditarea/imprumutul se poate face si fara dobanda,cu titlu gratuit ,nu scrie nicaieri ca imprumutul trebuie sa fie insotit in mod obligatoriu si de dobanda .

Marius Bote .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
asa ar fi logic si normal........dar cum la noi in tara nu mai este nimic normal nu mai stiu ce sa cred , am pus intrebarea la ,, asistenta contribuabili,, la anaf si mi-a raspuns ca o alta persoana nu poate pune bani la dispozitia societatii sub nici o forma cu titlu de imprumut, ca nu este institutie care sa aiba ca obiect de activitate acest lucru (imprumutul), si am intrebat si o avocata si tot asa mi-a zis.

si acea persoana care a fost asociat continua sa ,, crediteze firma,, pe chitante de imi vine sa plec in lume
nu este legal sa crediteze firma o persoana care nu face parte din firma.cum isi recupereaza banii?ar trebui sa va imprumute ca persoana fizica si d-voastra ca asociat sa creditati firma.
ma gandeam la un contract de imprumut cu dobanda 0 , inregistrez suma pe 462 cand incasez , iar cand se va restitui o sa fac dispozitie de plata
nu stiu........poate asa,,,,,doar ca am intrebat la 3 notari si nici unul nu vrea sa imi autentifice acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de constituire societate carlos888 carlos888 Va salut! Am o intrebare legata de recuperarea ceheltuielilor de constituire a societatii. Am un SRL sunt asociat unic si administrator. Care este modul ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau dispozitie de incasare. niko 94 niko 94 Pt creditare societate de catre asociati se elibereaza chitanta sau dispozitie de plata? (vezi toată discuția)
Contract creditare creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Exista pareri care spun ca in cazul in care unul din asociatii unei societati comerciale crediteaza (fara niciun fel de alte obligatii - dobanda, ... (vezi toată discuția)