avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar fara intabulare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar fara intabulare?

Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele in regula, inclusiv titulul de propietate al parintilor. Toate bune si frumoase pana aici. Am primit raspunsul ca nu se poate face un partaj voluntar (o noua lege dupa 2007?) daca propietatea nu a fost intabulata inainte, ci doar se poate face succesiunea, adica o impartire in mod egal a mostenirii. Abia dupa ce fiecare frate va intabula terenul aferent lui unul din frati poate semna un act in favoarea celuilalt. Este adevarat sau sa mai incercam si la un alt notar. noi am dori sa rezolvam la notariat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nutzucu , utilizator 13:44, 3 Iunie 2015
NU mai incercati.
Este absolut legal: la orice act translativ de proprietate imobiliara, trebuie in prealabil sa existe o documentatie cadastrala si publicitatea imobiliara pentru ca dreptul dvs. sa fie opozabil tertilor.
Multumesc pentru raspunsul promt. :) In acest caz totusi ce se poate face, sa inteleg ca decat impartirea in mod egal a bunurilor intre noi sau dezbaterea mostenirii in instanta?
Dezbaterea mostenirii trebuie facuta in primul rand.
Certificatul de mostenire este actul din care decurg drepturile patrimoniale ale succesorilor.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
legalmgm, utilizator
incercati la alt notar...
se pote face partajarea...si cu si fara stampila cadastrului...doar cu planurile de la primarie
apoi ficare cu treaba lui...
in cel mai rau caz...tranzactie..adica va chemeti in judecata unul pe altul...si la primul termen va intelegeti
Milika a scris:

incercati la alt notar...
se pote face partajarea...si cu si fara stampila cadastrului...doar cu planurile de la primarie
apoi ficare cu treaba lui...
in cel mai rau caz...tranzactie..adica va chemeti in judecata unul pe altul...si la primul termen va intelegeti


=D>=D>=D>
daca lege prevede expres inca din 2004, ca notarul nu poate lucra extratabular (fara documentatie cadastrala, extras de Cf sau certificat dde sarcini samd) in cazul actelor translative sau declarative de drepturi reale, cum poti spune dumneata "sa incerece la alt notar"? Mai sunt in Romania notari care fac acte pe linga sistemul de carte funciara? Pai nu sunt de ajuns miile de hotariri judecatoresti date in baza tranzactiilor efectuate intre parti, fara nicio schita fara niciun amplasament, fara vecini etc care apoi nasc alte litigii, ptr ca se dovedeste ca limitele proprietatilor nu mai sunt cele cunoscute de parti.
Iar in ceea ce priveste scj=hitele de la primarie...#-o eu n-as avea increde in ele nic ca sa aprind focul.

In loc sa consiliezi omul sa urmeze o cale ce ii va consfinti dreptul de proprietate si limitele sale, mataluta ii spui sa faca un act care va naste litigii.

BRAVO.

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea calitatii de proprietar DICUTUDOR DICUTUDOR MAMA A PRIMIT DE LA MAMA SA UN TEREN IN SUPRAFATA DE 625 MP IN JURUL ANILOR 1950 - 1955 , TEREN CARE FACEA PARTE DINTRUN TEREN DE 5000 MP , PE CARE ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)