Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

registru intracomunitar

Buna ziua
Am si eu o intrebare legata de registru livrarilor intercomunitare si anume:
-o societate livreaza in Anglia mobila produsa in atelierul propriu ,catre o persoana fizica (persoana este un roman stabilit in Anglia) iar contravaloarea mobilei va fi achitata in Romania de catre altcineva,factura fiindu-i necesara pe timpul transportului,acest lucru urmand sa se intample pe 20 iulie a.c..
Si acum urmeaza intrebarea:societatea trebuie sa se mai inscrie in registru?,acest registru este valabil incepand cu 01.08.2010 in ceea ce priveste livrarea ca atare sau faptul ca in luna august va fi declarata livrarea?
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
vlad.aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:28, 16 Iulie 2010
operatiunea nu este o operatiune intracomunitara si nu necesita inscrierea in ROI, indiferent de data livrarii.
veti factura mobila cu tva 24%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari ga-ga ga-ga buna! stiti cumva -daca s-a depasit termenul de inregistrare in acest registru, dar intre timp s-au emis facturi pentru beneficiari, care este statutul ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva sau nu? ghiuvy2005 ghiuvy2005 am luat o piesa la reparat de pe o nava cat a fost in port si a ramas la reparat la mine in firma. tb sa ii fac factura de reparatie si manopera. clientul ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar maryllou1957 maryllou1957 Sunt Munteanu Marcela Doina ll si as vrea sa intreb daca pentru II care nu au venit pana in prezent platesc TVA pentru produsele cumparate din exterior . Am ... (vezi toată discuția)