avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura cu tva sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura cu tva sau nu?

am luat o piesa la reparat de pe o nava cat a fost in port si a ramas la reparat la mine in firma.
tb sa ii fac factura de reparatie si manopera.
clientul este din cipru.
intreabarea mea este daca tb facuta factura cu tva sau nu, ce acte imi trebuiesc si in baza carui articol din codul fiscal.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:46, 3 Noiembrie 2010
ART. 143

Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar

(1) Sunt scutite de taxă:
h) în cazul navelor destinate navigaţiei maritime, utilizate pentru transportul internaţional de persoane şi/sau de bunuri, pentru pescuit ori altă activitate economică sau pentru salvare ori asistenţă pe mare, următoarele operaţiuni:
1. livrarea, modificarea, repararea, întreţinerea, navlosirea, leasingul şi închirierea de nave, precum şi livrarea, leasingul, închirierea, repararea şi întreţinerea de echipamente încorporate sau utilizate pe nave, inclusiv echipamente de pescuit;

In temeiul celor de mai sus factura va fi emisa fara tva, cu drept de deducere .
Aceasta operatiune nu presupune inscrierea in ROI ( registru intracomunitar ) si nu se declara in 390.

INSTRUCŢIUNI din 22 decembrie 2006 de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru operaţiunile prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. a) - i), art. 143 alin. (2) şi art. 144^1 din Codul fiscal prevad :
art 8
(2)Justificarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată se realizează pe baza documentelor care atestă că livrările de nave şi prestările de servicii sunt destinate scopurilor prevăzute de lege.


*) este valabil doar pentru nave maritime

Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire factura pentru bunkeraj augura augura in situatia in care un agent economic roman , platitor de tva face aprovizionare cu motorina- bunkerare- unei nave apartinind unei tari din ue sau in afara ue ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)
Comert intracomunitar flexweb flexweb Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. Am speta urmatoare. vreau sa cumpar legume de la un agricultor pentru a le vinde in alta tara din Comunitatea ... (vezi toată discuția)