avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA intracomunitar

Sunt Munteanu Marcela Doina ll si as vrea sa intreb daca pentru II care nu au venit pana in prezent platesc TVA pentru produsele cumparate din exterior . Am vazut ca la fiecare comanda facuta in exterior se intreaba daca avem un cod care trebuie completat pana la finalizarea comenzii pentru a nu plati TVA ci doar transportul. Eu am deschis II de anul trecut. Am investit facand diverse comenzi pentru a cumpara ce-mi trebuie atat in tara cat si in strainatate. Mentionez ca nu am avut nici un venit pana acun fiind un nou magazin on-line. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maryllou1957 , utilizator 20:31, 3 Februarie 2013
Pentru a fi scutit da plata TVA la achizitia de produse si servicii din UE trebuie sa va inscrieti in Registru operatorilor Intracomunitari.

"Operaţiunile intracomunitare pentru care este obligatorie înscrierea în Registrul Operatorilor Intracomunitari sunt:

- livrări intracomunitare de bunuri care au locul în România şi care sunt scutite de taxă potrivit prevederilor art. 143 alin. (2) lit. a) şi d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (CF);
- livrări ulterioare de bunuri efectuate în cadrul unei operaţiuni triunghiulare care se declară drept livrări intracomunitare cu cod T în România;
- prestări de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;
- achiziţii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul în România;
- achiziţii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite în Comunitate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România.

Procedura înscrierii în Registrul Operatorilor Intracomunitari

În vederea înscrierii în ROI, contribuabilii trebuie să completeze şi să depună, la organul fiscal competent, formularul 095 „Cerere de înregistrare în/ radiere din Registrul operatorilor intracomunitari” şi certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competentă din România ale tuturor asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni, şi ale administratorilor."

Apoi sunteti facturata fara plata TVA ci doar a taxelor de transport care se adauga la pretul produsului achizitionat.
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari - prestãri servicii Laura Ciobeica Laura Ciobeica Registrul operatorilor intracomunitari cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile inregistrate normal in scopuri de TVA pentru ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari mihail56 mihail56 Aveti noutati in legatura cu inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari? Au aparut ordonanta guvernamentala si normele de aplicare? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ? elizabeth74 elizabeth74 Buna Ziua ! Nu sunt platitor de TVA , dar fac livrari intracomunitare , si eu trebiue sa ma inscriu în Registrul operatorilor intracomunitari? Multumesc . (vezi toată discuția)