avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine reface Declaratia 394 ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine reface Declaratia 394 ?

Factura emisa de furnizorul x in data de 29.06.2007, expediata beneficiarului cu posta in 30.07.2007. deci dupa depunerea faimoasei declaratii. Cine reface declaratia? Beneficiarul sau furnizorul?

Nu stiu cum sa interpretez ordinul 702, acolo zice ca :
În cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni în datele declarate sau în cazul în care una sau mai multe facturi sunt emise în cursul unui semestru, dar sunt primite de beneficiarul tranzacţiei după data depunerii declaraţiei, persoana impozabilă trebuie să depună o nouă declaraţie corect completată, care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.

Nu inteleg cine depune o noua declaratie, eu, care sunt beneficiarul tranzactiei, sau furnizorul x, care a trimis factura asa de tarziu .

Va rog, ajutati-ma.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: evelin , utilizator 09:26, 10 August 2007
pai sigur beneficiarul reface declaratia pentru ca el nu a apucat sa prinda acea factura trimisa tarziu.Daca nici furnizorul nu a prins in declaratie acea factura emisa la 30.06.2007 si el are obligatia de a reface declaratia.
Nu e o justificare pentru beneficiar faptul ca a primit factura tarziu.Are obligatia sa refaca declaratia .
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu facturi mai vechi analici analici Buna ziua sunt nou angajata la o firma ,firma a primit somatie de la un furnizor ca are un rest de plata de 100.000 lei.Impreuna cu furnizoriul am consultat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 - rectificativa cameliaj cameliaj Ce stiti despre depunerea D394 rectificativa din proprie initiativa? Este purtatoare de ceva sanctiuni? Codul fiscal nu prevede sanctiuni dact ptr D390 ... (vezi toată discuția)
D394 urgent!! modimpex modimpex Buna ziua! Am o intrebare: in d394 se trec numai achizitiile de plante tehnice cu taxare inversa, pentru ca eu am declarat din neatentie achizitie de ... (vezi toată discuția)