avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general d394 urgent!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

d394 urgent!!

Buna ziua!
Am o intrebare: in d394 se trec numai achizitiile de plante tehnice cu taxare inversa, pentru ca eu am declarat din neatentie achizitie de cherestea cu taxare inversa? ce sa fac acum?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:46, 19 Octombrie 2012
"Cine declară?

Exclusiv persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.



Ce se declară?

· toate operaţiunile impozabile cu cota de 9% sau 24%, realizate pe teritoriul naţional, cu alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri;

· inclusiv operaţiuni cu TVA nedeductibil (ex. cheltuieli de protocol);

· în cazul vânzărilor cu amănuntul în care înregistrarea în contabilitate se face pe baza raportului zilnic, dacă au fost emise şi facturi pentru o parte din tranzacţii, aceste facturi vor trebui cuprinse în declaraţie.



Ce nu se declară?

· livrările/achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura

· operaţiunile cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA în România

· facturile emise prin autofacturare

· operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă



Cum se declară?

· declaraţia se completează cumulat pe coduri de înregistrare în scopuri de TVA ale partenerilor de tranzacţii, indiferent dacă au fost realizate, cu acelaşi partener, operaţiuni impozabile cu 9% şi operaţiuni impozabile cu 24% (baza impozabilă şi, respectiv, TVA aferent se cumulează pentru toate operaţiunile);

· în cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni în datele declarate sau în cazul în care una sau mai multe facturi sunt emise în cursul unui semestru dar sunt primite de beneficiarul tranzacţiei după data depunerii declaraţiei, persoana impozabilă trebuie să depună o nouă declaraţie corect completată care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.

Sursa: anaf
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
celeterm, utilizator
Este corecta declararea in D. 394 de catre Dvs. a achizitiei de cherestea si a "taxarii inverse" cuprinse in factura respectiva. De ce scrieti "din neatentie"?

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010 zira zira de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem? (vezi toată discuția)
Tva la incasare -d 394 NIKOSBI NIKOSBI sunt o soc cu tva la incasare, in D394 c e trec: toate facturile emise si achizitionate, indiferent daca deduc sau colectez tva la ele? (vezi toată discuția)
Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)