avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Salut ma numesc Pop andrei, am 17 ani si am comis o talharie impreuna cu un prieten, am furat de la o femeie de pe strada un lant de aur din gat, la cateva ore am fost prins si dus la sectie unde am recunoscut tot, a venit si feme de la care am luat lantu si ne-a indentificat,problema este ca eu am ramas in mana cu o bucatica de lant aprox 4-6 cm:O, restu nu stiu ce sa intamplat cu el, o fi picat pe jos si la luat cine a trecut pe acolo num pot da seama, o alta problema este ca parteneru meu a dat toata vina pe mineX-( spunad ca 'io lam chemat sa facem bani ca si cum nar fi stiu de asta#-o. am fost dat in judecata iar acuma astept sa ma sune sa ma duc la judecata. Sincer io ma astept sa intru la puscarie pentru ca dupa crima vine talharia iar astea se pedepsec foarte grav. ati puteam sam spuneti cam cum as putea sa scapa (in cel mai bun caz) sau sam sam dati niste sfaturi si informati. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Andy Boy , utilizator 15:58, 23 Iulie 2010
Ati putea primi o pedeapsa intre 7 si 20 de ani deoarece exista niste agravante, ati comis fapta in loc public si ati fost 2 persoane participante. Aveti nevoie de o aparare buna, depinde de antecedentas penala, de a avea o atitudine pozitiva in relatiile cu organele judiciare, sa manifestati regret fata de fata de fapta comisa , sa repararti prejudiciul si aveti sanse sa obtineti minimul de pedeapsa. Succes.
incadrarea pt talharie este de la 7 ani la 20 ani
dar pt ca tu esti minor se reduce la jumatate adica 3 si 6 luni-10 ani
Nu ne-ati zis daca aveti antecedente penale, daica daca ati mai fost condamnat pentru alte fapte.
Daca nu aveti antecedente penale, sunteti minor, reparati prejudiciul produs, colaborati cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata, aveti o buna reputatie in familie si societate....sunt sanse sa primiti o pedeaspsa cu suspendare.
pana acuma eu nam mai avut atecedente penale, dar prietenul meu cred a avut, oricum se poate intampla orce

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
Consecinte- neprezentare proces-furt calificat Aandu Aandu Buna ziua!Am si eu o intrebare In urma cu un an si ceva am furat dintr-o anexa,cu inca 3 prieteni mai multe scule,prejudiciul fiind de 5000 lei dupa evaluare ... (vezi toată discuția)
judecat pentru talharie 24 de ani :( vreau niste sfaturi va multumesc danYelamL danYelamL Buna ziua! poate ma ajutati sa inteleg si eu ceva Multumesc. Logodnicul meu a talharit o fata ia smuls lantu de la gat intre orele20:30 cam asa pe camerele de ... (vezi toată discuția)