avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecinte- neprezentare proces-furt calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecinte- neprezentare proces-furt calificat

Buna ziua!Am si eu o intrebare
In urma cu un an si ceva am furat dintr-o anexa,cu inca 3 prieteni mai multe scule,prejudiciul fiind de 5000 lei dupa evaluare organelor de pol si a proprietarului!Am fost descoperiti..anchetati toti 4,am recunoscut fapta..intreg prejudiciu a fost recuperat(am cumparat scule noi) iar proprietarul nu mai are nici un fel de pretentie de la noi..Acum 2 luni am fost chemati la Parchet pentru a ni se prezenta dosarul,pt a fi dat mai departe catre judecatorie!Problema e ca din toti 4 doar 2 am fost prezenti la parchet,ceilanti 2 fiind plecati in Anglia!Intrebare mea este:La ce pedeaspsa ar trebui sa ne asteptam,noi ne'mai avand alte antecedente penale, am recunoscut tot fara sa mintim..Si daca cei 2 care sunt plecati pot fi judecati in lipsa.?Va mltumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:41, 2 Octombrie 2013
Pedeapsa pentru comiterea infracţiunii de furt calificat este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Pentru că aţi recunoscut fapta vi se va face aplicarea dispoziţiilor art-. 320^1 CPP şi vi se va scădea 1/3 din pedeapsă.
Este posibil să vi se reţină şi circumstanţe atenuante, deoarece prejudiciul a fost recuperat şi nu aveţi antecedente penale, însă pedeapsa va fi stabilită de instanţă, deoarece ea este cea care deţine toate detaliile dosarului.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
GheorgheFloroiu, utilizator
Daca cei doi nu se prezinta, o sa se judece in lipsa.
Ar fi bine sa va angajati avocat ca sa nu ajungeti la inchisoare.
Daca veti avea avocat puteti scapa de inchisoare.
Sau veniti la proces neaparat daca nu va permiteti sa va angajati avocat desi biletul de avion oricum va costa niste bani.
Daca nu veniti la proces este mare riscul si e posibil sa ajungeti dupa gratii.
De regula asa se intampla...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare kokobelo007 kokobelo007 buna ziua.am un amic care e inculpat intr un proces penal art 208 alin 1-art 209 alin 1 lit a si g,este la prima fapta nu are cazier care ar fi ... (vezi toată discuția)
Art. 209 betzyvoiu betzyvoiu Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare aledical aledical Buna seara am savirsit o delapidare procurorul a schimbat incadrarea la deosebit de grava de la 10-20 ani nu am reusit sa restitui din bani dar am colaborat cu ... (vezi toată discuția)