avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecat pentru talharie 24 de ani :( vreau niste ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecat pentru talharie 24 de ani :( vreau niste sfaturi Va multumesc

Buna ziua! poate ma ajutati sa inteleg si eu ceva Multumesc. Logodnicul meu a talharit o fata ia smuls lantu de la gat intre orele20:30 cam asa pe camerele de supraveghere nu se vede ca el a fost deoarece a avut pe cap o gluga acoperindusi fata,a doua zi iel a fost parat de cinevacare la vazut cu lantu in mana, si a fost prins la amanet in timp ce vroia sa amaneteze lantu, el ia spus politistilor ca il are de la o persoana careia i la vandut pe banni putini,a fost retinut 24 de ore dupa care retinut 29 de zile ,fata sia recuperat bunul nu are pretenti,iel in urma a dat 2 declarati in care nu sia recunoscut vina doar in a 3a declaratia sia recunoscut vinovatia cu regrete, este la prima abatere na mai avut niciun fel de problema de acest gen,el a suferit mai multe operati chirurgicale de peritonita ,eu sunt si insarcinata :(acuma cateva zile a fost judecat si a primit
o pedeapsa de 3 ani si 4 luni ,din cate mi sa spus ca ia scazut de la 7 ani ,
se mai poate ceva face pentru ai usura pedeapsa nam gasit niciun avocat bun care sa ne spuna ceva concret nu inteleg nimica.Va multumesc
Mai putin decat atat, nu cred ca poate obtine!

Sa formuleze apel, daca este in termen si, eventual sa solicite aplicarea unei pedepse cu suspendare.

Instanta, probabil, a luat in consideratie ultima declaratie de recunoastere a faptei si a facut aplicarea art.320 indice 1 cod procedura penala.
chiar daca este la prima abatere vorbim de o infractuine cu incadrare destul de mare.
cred ca , la prima vedere si fara sa stiu tot dosarul , pedeapsa a fost bine dozata. e bine totusi sa uzeze de calea de atac poate va mai diminua din pedepsa.
Va multumesc .am mai vorbit cu un alt avocat si mia zis sa facem recurs in termen de 10 zile si e posibil sa ii daie suspendare sau sai daie o pedeapsa de 1 an... ,? e posibil sau ma minte cam toti mau mintit pana acuma:( eu ne stind despre asa ceva :( of ...va multumesc o seara buna
fiecare cu parerea lui.
fara sa stiu prea multe detalii despre dosar ci doar ce ati relatat dvs , eu consider ca merita incercat un recurs chiar si cu avocat din oficiu insa sanse de a i se mai reduce din pedeapsa nu prea cred ca sunt multe.
O hotarare casata este practic, desfiintata.
Instanta, judecand recursul, pronunta una din urmatoarele solutii: respinge recursul, mentinand hotararea atacata (daca recursul este tardiv sau inadmisibil ori este nefondat); admite recursul, casand hotararea atacata si pronunta una din solutii: mentine hotararea primei instante ; achita pe inculpat sau dispune incetarea procesului penal in cazurile prevazute de lege; dispune rejudecarea de catre instanta a carei hotarare a fost casata (casarea cu trimitere); dispune rejudecarea de catre instanta de recurs in cazurile prevazute de lege (casare cu retinere).


In ce priveste suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea, prevederile sunt urmatoarele:

Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate:
Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.


Alte discuții în legătură

Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Condamnare 4ani si 6luni bufalocris bufalocris buna sunt o persoana care a fost condamnata de tribunal la 7 ani cu executare fara sa fie audiat fara sa fie audiati martorii am fost judecat in libertate ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)