avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta chirie

am primit de la mama mea un apartament mostenit de ea sa il administrez si sa imi iau banii de chirie pentru mine avand in sensul acesta o procura notariala de vanzare si inchiriere.la inceputul fiecarui an in baza contractului de inchiriere cu persoanele carora le-am inchiriat apartamentul am primit chiria in avans pe un an in baza unei chitante de mana.trebuie sa specific ca contractul nu am putut sa il inregistrez la finante deoarece mama mea era stabilita in america si nu avea rol la finante. acum datorita crizei mama sa intors in tara si dupa ce mi-a anulat procura ii tot presioneaza pe chiriasi sa ii dea contractul si chitanta si pe deasupra a facut o notificare la un cabinet de avocatura ca sa paraseasca casa cu 1 august ca nu au platit chiria desi exista chitanta. ce ar trebuii sa fac deoarece nu am banii sa despagubesc chiriasii iar iei au contract pana in luna mai 2011. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 10:59, 22 Iulie 2010
Actele efectuate pana la data revocarii procurii raman valabile, precum si perioada de inchiriere sau chiriile platite in avans...
1. Mama dvs a facut acea procura incat sa puteti incheia in numele ei contractele de inchiriere legale, cu toate cele ce decurg din acestea.
2. Ati incasat niste sume de bani, cu titlul de chirie pentru un spatiu care este al mamei dvs. si i-ati cheltuit in interes propriu.(daca asa dorit mama dvs e in regula)
3. Nu ati incheiat un contract legal intocmit, iar pentru banii incasati cu titlul de chirie, nu ati platit obligatiile fata de stat...... dar nici mama dvs nu are nici un ban urmare inchirierii.... (nu prea e in regula...);)
4. Mama dvs in calitate de proprietar, poate dispune asupra spatiului , iar chiriasii pot fi evacuati oricand doreste aceasta, in lipsa unui contract valabil.
5. Daca dvs ati incasat banii pe un an , trebuie sa-i restituiti, pentru lunile in care nu mai sunt tolerati in spatiu de catre proprietarul imobilului.
Chriasii, daca au dovada ca v-au platiti dvs chiria , pana in anul 2011, se pot indrepta cu actiune in pretenti, impotriva dvs.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
buna ziua.
mama dvs va poate solicita banii pe care dvs i-ati incasat cu titlu de chirie.
dvs in calitate de mandatar nu v-ati descarcat cu sumele respective fata de ea.
functie de clauzele contractului dansa va putea denunta unilateral contractul si va putea solicita chiriasilor sa paraseasca imobilul.
intrebarea este cum puteam sa ma descsrc de sume daca nu ia cerut niciodata,iar contractul nu a putut fi inregistrat deoarece mama nu are rol fiscal, totusi mama incearca un fel de excrocherie pentru ca nu imi cere banii ci vrea sa vanda casa si chiriasii cu tot cu contract vrea sa ii dea afara...nu prea e corect. multumesc
1 banii nu au fost ceruti niciodata comform intelegerii cu mama si 2 contractul este perfect legal din moment ce este semnat de ambele parti....circa financiara nu cred ca au rol de autentificare...cred. multumesc

Alte discuții în legătură

Chirias- proprietarul cere evacuarea ry11 ry11 Buna ziua! In speranta ca cineva ma va putea sfatui o sa incerc sa enunt problema cu cat mai multe detalii. Este vorba despre un apartament inchiriat, la ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)