avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii superioare de lunga durata si master
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii superioare de lunga durata si master

Sunt absolventa a facultatii de automatizari si calculatoere, promotia 1990, curs seral-6 ani ( 5 ani + un semestru si examen in iunie ).Va rog sa-mi explicati daca sunt sau nu echivalente studiile de atunci cu cele de acum de master.
Pentru ca azi avem studii superioare de 3 ani care sunt ciclului 1
ciclului 2 (master)
ciclu 3 doctorand in specializarile tehnice
am tot citit de credite ects-uri, echivalente de studii ( Legea nr. 288/2004 -echivalentele pina in 2008 ) si nu inteleg aproape nuimic.
daca exista alte persoane cu experiente similare si doresc sa le impartaseasca , ii rog sa le posteze pe forum, sau daca putem sa ma indrumati spre unitati competente va rog

multumesc
am observat ca pe acest forum discutiile sunt serioare si bine documentate, este o calitate a celor care conlucreaza la administrarea lui

diploma de inginer are: Inginer, (300 ECTS),
Unul dintre principiile de drept ne arata ca legea nu este retroactiva,ea dispunand doar pentru viitor.In acest sens,daca aceasta facultate avea durata la curs seral de 6 ani ,absolvita de dvs.in anul 1990 ,acest ciclu de studii superioare nu poate fi asemuit cu un alt ciclu de studii post universitare,in speta masteratul,chiar daca in prezent conform sistemului bologna,studiile superioare sunt de trei ani cu un masterat de 1,5 sau 2 ani.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
va multumesc pentru precizare.Supararea sau neintelegerea mea este ca absolventii cu diplome de ingineri din anul 1990 avem salarii mai mici decit cei cu 3 ani de studii ( o specializare ) si 1 an de master (in alta specializare ) , la aceleasi posturi si aceleasi sarcini de serviciu.
Motivul este ca nu avem master.Din punct de vedere e legal?
Exista o institutie ( ???) de echivalare a diplomelor?
Pentru ca sincer nu cred ca toti cei care am terminat in regimul anterior suntem mai putin pregatiti ( ca sa ma exprim in limbaj diplomatic ).
Sincer 5 ani intru-un domeniu tehnic nu pot fi echivalent cu 3 in tehnic si 1 master in economii comparate
va multumesc anticipat
Aceasta este legea.Pt.informatii suplimentere adresati va Ministerului Muncii printr un memoriu.
multumesc
Echivalarea studiilor nu o face Ministerul Muncii ci Ministerul Educatiei.
Diplomele absolventilor de învatamânt superior cu durata de 5-6 ani sunt de drept echivalente cu diplomele de master - art.18 alin.3 din Legea nr.288/2004.

Alte discuții în legătură

Echivalarea diplomelor de studii superioare (absolventi pina in 1989) Metea Eleonora Metea Eleonora Am absolvit in anul 1989 studiile superioare ale Facultatii de Automatizari si calculatore Cluj, ingineri, cursuri seral, durata de 6 ani.( asa era atunci, nu ... (vezi toată discuția)
Echivalare diplome de studii superioare, pentru absolventii din 1989 sau 1990 meteaaurelia meteaaurelia Studiile de lunga durata de pe vremea comunista cu ce sunt echivalente in anul 2010? Daca o persoana care este absolventa a Institutului Politehnic Cluj,5 ... (vezi toată discuția)
Sunt obligatorii studiile de masterat? troiflaviana troiflaviana in 1984 am absolvit o facultate tehnica cu o durata de 5 ani la cursuri de zi. acum in 2010 mi se impune frecventarea unei forme de invatamant ... (vezi toată discuția)