avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este urmãtoarea etapã de judecatã?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este urmãtoarea etapã de judecatã?

Care este următoarea etapă în cazul în care judecata a avut loc la instanţa de fond(judecătorie) s-a judecat şi recursul la instanţa superioară unde s-a pronunţat o Decizie definitivă şi irevocabilă(având în vedere că una din părţi nu este mulţumită)?

Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: miki70_is , utilizator 06:27, 27 Iulie 2010
nu mai exista o alta cale de atac.
Insa, daca sunt motive de contestatie in anulare sau revizuire puteti solicita tetractarea hotararii.
depinde ce fel de cauza este
In conditiile prevazute de Codul de procedura civila se pot exercita caile extraordinare de atac , si anume: contestatia in anulare si revizuirea.
Este o cauză civilă având ca obiect ieşirea din indiviziune a unei suprafeţe de teren.
Deci în funcţie de cum se pronunţă hotărârea în recurs,adică definitivă şi irevocabilă,definitivă,irevocabilă se poate exercita o cale extraordinară de atac?
Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Daca pierd recursul mai am alta cale de atac? Mortis Mortis Daca pierd recursul (este vorba de o cauza civila) mai am alta cale de atac? Sau sentinta data va fi definitiva si irevocabila? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)