avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fotografii minor utilizate fara consimtamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fotografii minor utilizate fara consimtamantul reprezentantului legal

Sunt avocat intr-o cauza avand ca obiect 'stabilire program vizitare minor". Clientul meu imi este si amic si in aceasta vara intr-unul din putinele momente cand fosta sa sotie i-a dat pentru 1 zi fetita, am fost impreuna si cu familia mea intr-o scurta excursie.
La termenul de judecata anterior, avocata partii adverse (a fostei sotii) a depus la dosarul cauzei o serie de fotografii din acea zi in care apar eu, sotul meu si fiica mea minora (6 ani). Se doreste a se demonstra cu acele fotografii ca parata nu se opune la vizitarea minorei de catre tata . S-a precizat in intampinare ceva de genul "chiar avocata cunoaste foarte bine acest lucru ducandu-se intr-o zi cu fetita in excursie". Precizez ca fotografiile au fost facute intr-un spatiu public (pe bac la Galati) si au fost date fetitei amicului meu de catre acesta.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot solicita instantei sa dispuna inlaturarea acelor fotografii de la dosar motivat de faptul ca:
1. se incalca dreptul la imagine, viata privata si de familie al fetitei mele minore (drept prevazut in art. 22 din lg. 272/2004, Conventia europeana a drepturilor copilului si Constitutia Romaniei).
2. nu mi-am exprimat consimtamantul pentru difuzarea acelor fotografii ale fetitei mele.
3. fiica mea nu are nicio legatura cu cauza si nu doresc sa fie expusa in acest mod.
4. proba este nelegala (tocmai prin prisma incalcarii acestor dispozitii legale), dincolo de faptul ca in opinia mea, este o proba neconcludenta (dovada foto a unei excursii de o zi nu poate duce la inlaturarea dreptului tatalui de a avea relatii personale cu minora dupa un program stabilit de instanta).

Dincolo de colegialitatea intre avocati.....

Va multumesc pentru eventualele opinii.
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 22:07, 30 Iulie 2010
Nicio parere?
Am termen maine....
O sa postez aici pentru interesul celor ce s-ar putea confrunta pe viitor cu astfel de probleme. Am formulat astazi la dosar o cerere motivata conform celor de mai sus, instanta a admis-o si a dispus, pentru protectia copilului meu minor, inlaturarea acelor fotografii de la dosar. Maine merg la grefiera sa le ridic.

Din pacate ramane gustul amar al "colegialitatii" din aceasta profesie...
Nu fiti suparata! Unii chiar nu stim. Din pacate, pana nu se "arde" cineva, nu stim cum sa suflam. Sincer, eu sunt noua pe forum si nici experienta la instanta nu am. In timpul practicii, nu am intalnit ceva asemanator. Mie chiar imi pare rau de ce vi s-a intamplat. Bine ca s-a rezolvat si copilul nu are de suferit. Uneori se intampla lucruri atat de stranii ca nu sunt reactii. Repet: imi pare rau si nu fiti suparata!
Aaaa, nu m-am suparat ca nu mi s-a raspuns pe forum. Eram suparata pe "colegialitatea" adversarei mele din proces. Care a inteles sa-si consilieze clienta ASTFEL.
Am postat aici si finalitatea situatiei tocmai pentru a veni cumva in sprijinul celor ce s-au putea confrunta pe viitor cu astfel de magarii. Dupa parerea mea, chiar si lupta juridica are o limita....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program copil minor. fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani. ... Myth2016 Myth2016 Program copil minor. Fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani. Acum 2 ani și jumătate, mama fetiței pleacă de acasă fără fetiță. Ca urmare a unei ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)