avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program copil minor. Fosta și cu mine avem o fetita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program copil minor. Fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani. ...

Program copil minor.
Fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani.
Acum 2 ani și jumătate, mama fetiței pleacă de acasă fără fetiță.
Ca urmare a unei ordonanțe pre. și a unei sentințe pe fond, fetița mi a fost încredințată, obligând mama fetiței la plata unei pensii alimentare.
Motivul principal pentru care mi a fost încredințată fetița a fost acela ca mama fetiței nu a fost deloc implicată în derularea orelor zilnice de terapie comportamentală, nici cu bani nici cu timp alocat.
Cât timp fetița a fost la mine, m am rugat de mamă să stăm juma juma cu fetița. A refuzat, ea dorind ca eu să stau doar 2 weekend uri pe lună, eu nefiind de acord cu așa ceva, mama fetiței a preferat să stea cu fetița când avea chef, max 8 zile pe lună.
Mama fetiței a făcut apel, ca urmare a unui complet de judecata rău voitor (să nu spun corupt sau incompetent) mama fetiței a câștigat.
După ce a câștigat, mi a pus în vedere faptul că îmi va limita timpul cu fetița la două weekend uri pe lună. Am apelat la un mediator, care a reușit să o convingă pe mama fetiței să stăm juma juma. În primă fază, am stat o săptămână cu o săptămână, apoi, odată cu închiderea grădinițelor din cauza cov19, mama fetiței a cerut 2 sapt cu 2 sapt.......până acum 2 sapt când, printr-un email m a anunțat că îmi interzice să stau cu fetița mai mult de 2 weekend uri pe lună.
Subliniez faptul că în acest an și două luni de când stăm juma juma, nu am avut niciun fel de dispute sau conflicte, mai mult, suma plătită ca pensie era mai mare decât 1/4 din venitul net declarat, adică 1000 lei pe lună, în condițiile în care partea mea de grădiniță, 50%, era 650 lei.....iar noi stăteam 50-50.
Menționez că am un program care îmi permite sa termin munca la ora 14, iar în perioada cât fetița era la mine, petreceam, exclusiv, timpul cu ea. (lecții, joacă, excursii) iar fetița este foarte atașată de mine.
Nu vreau să iau din timpul de 50-50 al mamei, vreau să am timpul meu cu fetița noastră.
Locuim aproape de grădiniță.
Supărarea mamei fetiței a plecat de la faptul că își imagina ca eu ma preocup mai mult de distracție cu fetița și nu de treburi serioase(!?!?), că primește jucării prea multe. (total eronat) sau că, din cauză de grădiniță închisă, fetița stă prea mult timp cu bunica diminețile.
Cum mă sfătuiți să procedez mai departe, în condițiile în care, de data aceasta, a refuzat propunerea de mediere.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Myth2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 30 Noiembrie 2020
Buna ziua,
Daca nu puteti rezolva pe cale amiabila (mediere) atunci va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Deci o actiune in instanta.
Am apelat la un mediator, care a reușit să o convingă pe mama fetiței să stăm juma juma.


aveti un acord scris ? cand ati apelat la mediator, aveti un acord semnat ?
va va ajuta acum in instanta.
nu cred ca veti obtine sa stati fiecare cate o saptamana sau cate 2, dar cred ca veti obtine un program larg de vizite daca ziceti ca locuiti in apropiere de gradinita.

cand s-a stabilit ca locuinta copilului sa fei la mama, cum s-a stabilit vizita ?
Părintele care a stat cel mai mult cu fetița, am fost eu.....nu mama fetiței.
Urma să definitivam acordul, dar din cauza situației pandemice, am amânat pentru această toamnă, iar acum mama fetiței refuza medierea.
Eu ma voi lupta pentru jumătate jumătate....atât locuințele noastre, cât și grădinița sunt apropiate.
Fetița este foarte atașată de mine, nu mi poate interzice nicio instanță sa pot sta cu fetița mea timp egal cu mama fetiței.....nu sunt violent, nu am generat tensiuni, am evitat total orice discuții în contradictoriu cu mama fetiței, nu pot accepta să fiu rupt de fetița pe care o ador și de care am avut, am și voi avea grijă cât voi trăi.....pentru că o mamă este total ruptă de realitate și, care dorește, din motive numai de ea cunoscute sa ma rupă de legături sănătoase cu copilul nostru

gi-jane2 a scris:

Am apelat la un mediator, care a reușit să o convingă pe mama fetiței să stăm juma juma.


aveti un acord scris ? cand ati apelat la mediator, aveti un acord semnat ?
va va ajuta acum in instanta.
nu cred ca veti obtine sa stati fiecare cate o saptamana sau cate 2, dar cred ca veti obtine un program larg de vizite daca ziceti ca locuiti in apropiere de gradinita.

cand s-a stabilit ca locuinta copilului sa fei la mama, cum s-a stabilit vizita ?


nu mi poate interzice nicio instanță

cum nu va puteti pune de acord, voi, ca parinti, instanta hotaraste intr-un fel si daca a hotarat, aveti de respectat o hotarare judecatoreasca, ca va place sau nu.
cand se schimba conditiile in care s-a hotarat un lucru, va puteti adresa din nou instantei.
v-am intrebat ce program a stabilit atunci instanta...
Instanța nu a decis un program, era lăsat la latitudinea părinților.....părinți care au căzut de acord, la un moment dat, moment dat care a durat un an și două luni, iar înainte de acest an și două luni, eu, tatăl, am fost cel care a stat cel mai mult cu copilul.......acum, mama copilului, din motive total aiuritoare, mi a impus, nejustificat, să pot sta cu copilul doar 4 zile pe luna.

Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Programul de vizita la minor liviu333 liviu333 Buna ziua avocat.net sunt tatăl unei scumpe fetițe de 1 an și 8 luni, din nefericire după 3 ani de casnicie am divorțat de comun acord eu și mama ... (vezi toată discuția)
Am fost de acord cu un anumit program de vizită pentru că minorul are acum un an și 8 luni. când pot solicita extinderea lui? liviu333 liviu333 Buna ziua avocat.net sunt tatăl unei scumpe fetițe de 1 an și 8 luni, din nefericire după 3 ani de casnicie am divorțat de comun acord eu și mama ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita, cate sanse am? kooriz kooriz Buna ziua. Sunt o mamica divortata din aprilie 2012. In 22 noiembrie o sa fie procesul pentru modificare programului de vizita a tatalui, pe care eu le-am ... (vezi toată discuția)