avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... notificare cesiune creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

notificare cesiune creanta

am primit un fax de 3 randuri prin care sunt informata ca creditorul meu a cesionat o creanta certa lichida si exigibila in suma de ... unui cesionar din austria.

nu trebuia sa primesc si contractul?
e corect sa mi se puna in vedere sa platesc in euro in contul cesionarului? e corect sa suport eu comisioanele pentru schimbul valutar?
m-am obligat sa platesc lei, nu euro, am un debit in lei.
e corect sa nu mi se indice facturile a caror contravaloare s-a cesionat?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 18:28, 30 Iulie 2010
nici o parere?
se poate ca prin contractul de cesiune la care nu sunt parte sa fie modificata valuta in care eu urmeaza sa fac plata?
ce pot sa fac?
am dreptul sa ii cer cesionarului sa isi deschida un cont in lei? daca nu vrea?
e drept ca cesiunea intervine fara consimtamantul meu, dar ea nu poate sa-mi dauneze, corect?
Buna ziua .
Cesiunea de creanţă sau novaţia cu schimbare de creditor,are loc cu acordul debitorului,deci nu prea s-a procedat corect . Consultaţi un avocat dacă nu aveţi jurist la firmă,şi faceţi iniţial o întrebare în scris cedentului /creditorului iniţial,de ce a procedat aşa .
Marius Bote .
eu stiam ca debitorul cedat, nefiind parte in contractul de cesiune, nu este necesar acordul sau. este suficient sa fie notificat.
problema mea e referitoare la faptul ca cedentul ma notifica sa fac plata in euro in contul cesionarului, desi, conform obligatiilor mele contractuale, platile se fac in lei, pe baza facturii.
anna2000 a scris:

eu stiam ca debitorul cedat, nefiind parte in contractul de cesiune, nu este necesar acordul sau.


Corect.


anna2000 a scris:

problema mea e referitoare la faptul ca cedentul ma notifica sa fac plata in euro in contul cesionarului, desi, conform obligatiilor mele contractuale, platile se fac in lei, pe baza facturii.


Consider ca ceea ce doreste cesionarul nu are suport legal.

Asa cum scrie la carte, creanta care a facut obiectul cesiunii ramane neschimbata, pastrandu-si natura (civila sau comerciala), accesoriile (dobanzi, acţiuni în justitie, etc), precum si eventualele garantii care o insoteau (ipoteca, privilegiu, gaj, fidejusiune).

Cesionarul nu poate avea mai multe drepturi decat creditorul cedent. Asadar, cesionarului nu-i pot fi transferate decat atributiile creantei care existau in momentul transferului.

Buna seara .
Da ,asa este,la cesiunea de creanta nu este necesar consimtamantul debitorului cedat ,ci doar notificarea lui.
Marius Bote .

Alte discuții în legătură

Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Cesiuni de creanta.. multe anna2000 anna2000 creditorul meu a semnat si mi-au fost notificate mai multe contracte de cesiune de creanta. contractele de cesiune prevad doar sumele, dar nu sunt indicate ... (vezi toată discuția)