avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se calculeaza impozitul la vanzarea unui imobil ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se calculeaza impozitul la vanzarea unui imobil atunci cand sunt 2 proprietari

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in legatura cu urmatoarea problema:

Eu si sotul meu vindem un apartament cu suma de 255 000 RON. Conform articolului 771 litera b din codul fiscal am datora un impozit de 4550 RON.

In schimb notarul ne-a spus ca impozitul datorat este de 5100 deoarece se considera ca suntem doi proprietari (eu si sotul meu) si modul de calcul ar fi urmatorul: se imparte suma de vanzare la 2 (127 500Ron) se aplica 2% intrucat suma este mai mica de 200 000 Ron (2550) si se inmulteste cu 2....astfel se plateste de fapt 2% din toata suma si nu se mai aplica 1% la ce depaseste 200 000Ron intrucat s-a impartit suma de vanzare la 2.

Eu am cautat in codul fiscal la norme metodologice si nu am gasit ceva legat de numarul de proprietari (care mai mult, in cazul de fata suntem de fapt sot si sotie si este bun dobandit in comun).

Imi puteti spune si mie va rog in baza carui articol se calculeaza astfel impozitul?

Multumesc frumos de ajutor!

Alte discuții în legătură

Impozit teren intravilan 2016 datorat de soti marius_C_B marius_C_B Buna ziua! Poate puteti lamuri cum se calculeaza si cum se stabileste datoria fiscala atunci cand un teren este detinut in coproprietate de soti (cote ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit vanzare soti Iael Iael Cum este reglementata calcularea impozitului pe vanzare in cazul sotilor ( \"x\" in calitate de vanzator casatorit ) Unii notari impart pretul vanzarii la 2 ... (vezi toată discuția)
Costuri finale vanzare apartament gorady gorady Buna ziua . Sunt nou pe forum ..si imi cer scuze daca acest subiect s a mai discutat. Vreau sa vand un apart in valoare de 22 500 e .Ma intereseaza cat ar ... (vezi toată discuția)