avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic cu conventie civila
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic cu conventie civila

Buna ziua am si eu o intrebare..daca as lucra ca jurist in baza unui contract de conventie civila mi-ar merge vechimea.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 14:30, 30 Iulie 2010
Nu puteti desfasura activitatea de consilier juridic decat in baza unui contract individual de munca, incheiat chiar si cu norma partiala.
Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine, pasii care trebuie sa ii urmez pentru a putea deveni jurist. Am idee despere ce e vb dar asi dori un raspuns mai exact de la cineva care a trecut prin asta. Mentionez ca am prins un contract de munca pe postul de jurist de la 1 august. Si ma intereseaza ce trebuie sa fac in continuare, formalitatile de inscriere la Consiliu, daca se da examen la inceput sau numai la final, definitivatul, etc. Daca este cineva care sa imi poata da mai multe informatii , asi fi foarte recunoscatoare :)
Buna ziua,

Pentru profesia de consilier juridic cititi Legea 514/2003 precum si Statutul consilierului juridic. Le puteti gasi accesand acest link www.ccj.ro.
Nu trebuie sa dati examen pentru a intra in Colegiul consilierilor juridici.Se da un examen, asa numit de definitivat, dupa o perioada de 2 ani de stagiatura pe langa un consilier juridic, asa zis indrumator.Colegiul va va emite o decizie in acest sens, o legitimatie, registre, etc.

Mult succes.
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic Marius Radi Marius Radi Buna seara. Cu permisiunea dvs., as dori sa va abordez cu privire la urmatoarele aspecte. Mentionez de la inceput ca, nu am mai profesat in domeniul juridic, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)