avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic stagiar
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic stagiar

Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să îi urmez ? Colegii mei în mare parte urmează să se înscrie la Barou aşa că nu am putut aduna informaţii de la ei şi nici pe internet nu am găsit procedura ce trebuie urmată . Tot ce ştiu e că se plăteşte o taxă de 120 de euro . Există vreo condiţie de domiciliu dacă optez pentru Bucureşti eu având domiciliul legal în provincie ?
Mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sorina_25 , utilizator 21:55, 5 Octombrie 2006
.... şi încă ceva : cunoaşte cineva la ce dată urmează să aibă loc examenul ?
Te poti inscrie in CCJ fara examen.
taxele sun urmatoarele : 100 RON - taxa examinare dosar, 150 RON - taxa inscriere in colegiu, 300 RON pe an - se plateste semestrial
In plus, te costa roba, stampila, chitante, etc., daca vrei (nu sunt obligatorii)
Mai multe informatii poti obtine pe www.ccj.ro
Bafta
numai ca minunata inscriere in colegiu nu este obligatorie, te poti inscrie si intr-o asociatie infiintata conform legii organizarii profesiei.
oricum, inscrierea in colegiu nu iti va aduce un loc de munca. parerea mea este intai sa te angajezi, apoi sa te orientezi cui dai banii ca sa iti exerciti in mod legal profesia.
succes!
Mulţumesc mult de răspunsuri , însă eu auzisem că nu e suficientă înscrierea în colegiu ci că se dă şi un examen , bineînţeles că nu-mi pare rău dacă nu se dă examen . Problema mea era că îmi găsesc loc de muncă şi nu pot să-mi exercit profesia fiindcă nu m-am înscris la colegiu . În plus credeam că înscrierile se fac o dată pe an şi mă gândeam că nu o să pot lucra vreun an de zile pentru că nu m-am înscris când trebuia . Trebuie să îndeplinesc şi condiţia de domiciliu în Bucureşti dacă urmează să mă înscriu la colegiul de aici?M-am mai relaxat după mesajele primite .Mulţumesc din nou
poti sa iti gasesti consilier indrumator in orasul de unde esti tu, inchei cu el o hartie de indrumare , te duci la colegiu din orasul respectiv,iti elibereaza o legitimatie si tu reprezinti in instanta pe cine vrei , mai exact cu cine ai contract indiv de munca

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Cum devin consilier juridic? Gabriela Lionte Gabriela Lionte Am terminat facultatea de drept anul trecut si as dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi dezvolta o cariera. va multumesc! (vezi toată discuția)