avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani

sunt angajata cu fractiune de norma, mai exact 4 ore/zi, initial pe perioada nedeterminata, ulterior pe perioada determinata. COnform ultimelor modificari legislative, va rog sa-mi spuneti si mie, voi beneficia de concediu prenatal, indemnizatie de crestere a copilului pe perioada a doi ani?:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 29 Iulie 2010
Concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se acordă persoanelor care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Potrivit O.U.G. nr. 158/2005, baza de calcul a indemnizaţiei se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

O.U.G. 158/2005:
Art.24
"(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere."
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane
1. De concediu de maternitate (pre si postnatal) veti beneficia daca aveti stagiu de cotizare la Sanatate 6 luni in ultimele 12 luni de la data intrarii in concediul de maternitate (OUG 158/2005).
2. De indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani veti beneficia daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri profesionale supuse impozitarii sau perioade asimilate (OUG 148/2005).
3. Pentru ambele concedii nu conteaza daca ati avut CIM cu timp normal sau partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal? - contract part-time 4 ore P-Amalia P-Amalia Intrebarea mea este daca un angajat beneficiaza de concediu maternal atata timp cat are un contract part time de 4 ore/zi? Daca da, cum se calculeaza acesta? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Cocediul prenatal,post natal,indemnizatia si alocatia nou nascut ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua!Care sunt drepturile banesti ale proaspetelor mamici (inainte si dupa nastere)si cum se intra in posesia lor(documente necesare si unde se depun?)? (vezi toată discuția)