avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa poti beneficia de prenatal?

am 4 luni de munca si sunt insarcinata in 3 luni. pot beneficia de concediu prenatal,indemnizatie de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Ramona viola , utilizator 23:30, 16 Decembrie 2018
pentru Concediul pt Cresterea Copilului trebuie sa aveti lucrate ultimele 12 luni de zile inainte de nastere.
trebuie sa ai lucrate 12 luni in ultimul an inainte de nasterea copilului :D
Puteti beneficia doar de concediul de maternitate (prenatal) de 126 zile, din care minim 42 zile trebuie efectuate dupa nasterea copilului.
Bendficiati doar de concediul pre-post natal , daca firma a platit cela 0,85% la FUAS cu cel putin 21 de zile lucratoare inainte de acordare
nicol_sexxy20 a scris:

am 4 luni de munca si sunt insarcinata in 3 luni. pot beneficia de concediu prenatal,indemnizatie de crestere a copilului?


Pentru concediu de maternitate (prenatal si postnatal) trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de o luna in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical de maternitate.

In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, OUG nr.111/2010 prevede, la art.2 alin.(1), obligativitatea, ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare

Alte discuții în legătură

Prenatal și concediu creștere copil Kane-sm4u Kane-sm4u Dacă în ultimi 2 ani am 15 luni lucrate pot obține prenatal chiar dacă am 2 luni întrerupte anul trecut (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mihaelaciobica mihaelaciobica Buna ziua, Daca sunt angajata din 04.03.2013 si urmeaza sa nasc in luna februarie, aproximativ 21.02.2014, voi putea beneficia de concediu de maternitate? ... (vezi toată discuția)
Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)