avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie la executare-arma folosita la savarsirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie la executare-arma folosita la savarsirea infractiunii, asupra careia nu s-a dispun nimic prin hotararea de condamnare

buna seara! am o speta interesanta sa va prezint. in anul 2000 x este condamnat la 1 an cu suspendare pentru braconaj. la momentul savarsirii faptei i s-a confiscat arma de vanatoare. prin hotarare nu s-a dispus in niciun fel asupra masurii confiscarii armei. acum la 10 ani dupa, ipj formuleaza contestatie la executare, in sensul ca nu s-a dispus nimic privitor la arma, arma care se afla in depozitul lor de corpuri delice. ps x este reabilitat de drept. are cazierul curat. intrebarile mele sunt?
1.este admisibila contestatia? se incadreaza in cazurile 461cpp?
2.exista practica?eu nu am gasit
3. ce ar trebui sa faca x in calitate de condomnat, actual reabilitat?
4. x ar putea cere restituirea armei de foc?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:48, 30 Iulie 2010
1. Contestatia este admisibila potrivit 461 lit c.
2. Nu am o asemenea hotarare pe moment.
3. Nimic special. Va fi citat si se va prezenta la judecarea contestatiei unde isi va sustine punctul de vedere (restituirea armei ).
4. Poate cere restituirea dar este putin probabil sa ii fie acordata avand in vedere art 118 C. pen lit. b (confiscarea speciala a bunurilor folosite la savarsirea infractiunii daca apartin infractorului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept penal - confiscarea unui bun mobil Tirlea Andrei Tirlea Andrei Doi cetateni merg impreuna la vanatoare de caprior intr-o padure din apropierea locuintei. Acestia nu detin autorizatie la caprior. Pentru a ajunge in ... (vezi toată discuția)
Sechestru alina301186 alina301186 Imi poate spune si mie cineva care este diferenta dintre confiscat si sechestru? (vezi toată discuția)
Infiintare ascociatie nonprofit pentru protectia faunei. danemil76 danemil76 Buna ziua ! Ma numesc Dan. As dori sa infiintez o asociatie (societate) nonprofit care sa aiba ca scop, respectiv activitate combaterea braconajului de orice ... (vezi toată discuția)