avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ascociatie nonprofit pentru protectia ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ascociatie nonprofit pentru protectia faunei.

Buna ziua ! Ma numesc Dan.
As dori sa infiintez o asociatie (societate) nonprofit care sa aiba ca scop, respectiv activitate combaterea braconajului de orice tip.
Mentionez ca sunt vanator de aproximativ 5 ani si pescar de cand am inceput sa merg in picioare.
Insa prin experientele neplacute pe care le-am avut si cu siguranta or sa mai fie,
as dori sa infiintez o asociatie sau societate nonprofit care sa se autofinanteze din resurse proprii, care sa aiba ca scop combaterea braconajului de orice tip.
Aceasta societate prin definitia ei sa poata combate braconajul prin actiuni independente care sa aiba cadrul legal prin statutul asociatiei (societatii) respective, cu alte cuvinte sa poata face paza independent.
Acum cineva o sa-mi zica de ce nu se poate face paza in cadrul statutului clubului local.
Ca sa poti face paza trebuie sa fii insotit de paznicul din cadrul asociatiei locale, adica de lup cu alte cuvinte. In acest fel nu poti prinde niciodata nici un braconier pentru ca acestia sunt in procent de 90% protejati de cei din conducerea clubului sau de paznicii de vanatoare.
Cand zic independente ma refer la independenta fata de asociatiile locale AJVPS.
Suntem o armata de oameni care dorim acest lucru, doar datorita faptului ca cei din conducerea clubului local sunt cei care prin functiile pe care le au protejeaza o parte din membri care braconeaza fara sa fie deranjati si chiar ei cei care ar trebui sa protejeze fauna sunt cei mai mari braconieri.
Noi majoritatea de 90% suntem neputiinciosi pentru ca nu ne putem apara drepturile si a ne bucura de vanatoare si pescuit din plin. Asta pentru ca in momentul deschiderii sezoanelor de pescuit si vanatoare nu mai avem ce sa pescuim si vana pentru ca braconajul fiind atat de puternic nu mai exista fauna.
Cu alte cuvinte noi cei 90% din cadrul asociatiei dorim infiintarea unei asociatii independente care sa poate face paza si sa poata trage la raspundere pe toti cei care braconeaza si sa poata compensa pe toti cei care combat braconajul.
Cu alte cuvinte dorim ca statutul, respectiv legea vanatorii si pescuitului sportiv, asociatie sportive din cadrul clubului local sa fie aplicat si noi cei majoritea sa putem duce in instanta toti braconierii.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: danemil76 , utilizator 23:59, 13 Septembrie 2012
Ong-uri cu misiunea de protejarea animalelor pe aun anumit areal mai sunt(si nu e greu sa infiintati si sa derulati astfel de activitati) dar problema e sa vedeti pana unde poate merge un ong cu "sanctionarea" celor prinsi in culpa. Nu va ganditi ca veti putea lua dumneavoastra , ca reprezentant al unei astfel de ong, atitidini de "forta". In cel mai rau caz veti putea fi un intermediar intre autoritatile statului cu rol in acest domeniu al braconajului si administratorii legali ale acelor areale.
In primul rand va multumesc pentru raspuns!
In legatura cu raspunsul dumneavoastra sincer nici nu ne-am gandit la astfel de actiuni sa ia cineva legea in mana cum s-ar spune. NU!
La cea ce ne-am gandit noi era simplu fapt noi cei care vrem infiintarea acestei asociatii sa actionam impotriva braconajului prin anumite actiuni si as enumera cateva dintre ele:
1- sa punem o recompensa (baneasca sau materiala) pentru toti cei care aduc probe suficiente sau au anuntat autoritatile ca anumite persoane care ar incalca legea respectiv braconeaza
2- tot in acelasi timp prin statutul organizatie sa putem iesi pe teren si in momentul in care gasim anumite persoane care au in compania lor arma de vanatoare sa avem dreptul de a controla daca acea persoana detine o autorizatie de vanatoare sau nu, pentru ca nici o persoana care detine o arma de vanatoare nu are dreptul de a o scoate din rastel decat in compania unei autorizatii de vanatoare sau in cazuri speciale cand mergi la armurier sau o depui intr-un magazin autorizat sa comercializeze arme de foc in scopul vanzarii acesteia.
Insa aceasta motivatia nu o va crede nici un judecator in cazul in care acea persoana se afla le miezul noptii in mijlocul padurii. Si bine-nteles se poate verifica starea armei daca e defecta (bineinteles ca arma o sa fie functionabila 100% pentru ca nimeni nu merge la vanatoare cu arma defecta :)) )
Si chiar daca e angajatul clubului local respectiv paznic de vanatoare nu are dreptul sa fie in compania unei arme de foc.
Si daca aceste persoane detin o astfel de autorizatie daca au si vanat cea ce le da dreptul acea autorizatie respectiva.

3- sa putem pune sisteme de supraveghere ascunse sau la vedere care pot produce suficiente dovezi si tot in acelasi timp valide in tribunal sa duca pe cineva in justitie.
4-sa putem lipi un afis pe usa filialei prin care toti vanatorii sa ia la cunostinta de existenta unei astfel de organizatii si de recompensele pe care le ofera fara ca cei din conducerea asociatiei sa rupa acel afis.
5- sa putem angaja din resurse proprii proprii nostri paznici de vanatoare care sa aiba baza legala de a face paza si implicit acestia nu or sa fie detinatori de arme de foc totodata intrarea lor in posesie legala sau nu sa conduca la destituirea lui din functia respectiva de paznic de vanatoare. Cu alte cuvinte dorim un paznic de vanatoare care sa nu fie vanator.
Asta ar duce implicit la frica de a iesi in terenul de vanatoare si a bracona.
Sa zicem daca s-ar pune o suma de 2000 de lei pentru un barconier obisnuit, 5000 de lei pentru un paznic de vanatoare,10 mii de lei pentru cei care detin functii de conducere in cadrul asociatie, sume care nu sunt neglijabile si tot in acelasi timp pastrand si confidentialitate celor care au dat in vileag pe cei care incalca legea eu personal cred ca e mai mult decat suficient, toti cei care braconeaza s-ar gandi de doua ori inainte sa scoata arma din rastel. Si mai mult eradicarea celor care braconeaza cu ajutorul laturilor modalitatea cea mai ifecta posibila.
Intr-un final noi asta dorim pentru toti cei care vor intradevar sa se bucure de natura si de vanatoare sa o faca pe deplin.
Si in special pentru cei care de fiecare data cand scot arma in scopuri ilegale sau cei care leaga laturi pe campuri sa le fie frica si de umbra lor. Pentru ca stim cu totii ca in romania pentru 10 mii de lei cred ca l-ar da in justitie pana si nevasta din propria casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde și cui poți să reclami pe cineva care deține arma de ... Renew Renew Unde și cui poți să reclami pe cineva care deține arma de foc și arbaleta pentru braconaj, fara nici un fel de document. Iar poliția, paznicul de ... (vezi toată discuția)
Legalitate cotizatie ajvps botosani vlad196938 vlad196938 Va salut cu respect ! Am platit taxa de pescuit sportiv , cotizatia, anuala in iulie 2015. Logic ar trebui sa fie valabila pana in mai 2016 , nu ? La ... (vezi toată discuția)