avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sanctiune neplata factura gaz
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sanctiune neplata factura gaz

La 16 iunie 2010 am platit factura de consum gaz (termen 30 iunie) prin Internet banking insa factura urmatoare a venit cu sold precedent. Am crezut ca este o eroare si pe 19 iulie am platit noua factura in acelasi mod. Pe 20 iulie au venit sa ma deconecteze de la gaz pentru neplata. De la banca mi-au eliberat extrasul de cont care confirma plata si l-am trimis prin FAX, pe 20 iulie. Dupa mai multe telefoane la "numere scurte" mi-au spus ca nu s-a confirmat plata pentru ca nu am trecut codul de client pe Ordinul de plata si voi primi banii inapoi in cont, cu toate ca la fel au fost completate si celelalte ordine anterioare. Imediat am retrimis plata facturii in acelasi mod cu completarile solicitate. Azi 29 iulie primesc factura noua, de regularizare (de obicei aparea pe 10-12 ale lunii urmatoare) si constat ca trebuie sa platesc o taxa de "inchidere ca urmare a neplatii" de 30.09 lei. Ca o curiozitate constat ca pe baza estimarii platisem in plus 15,83 lei si ca sa fie si mai rau, nu am primit nici pana acum in cont contravaloarea facturii de 12,54 lei pe care au refuzat-o la plata. Am facut reclamatie la OPC pe 21 iulie, insa acestia spun ca nu au cum sa ma ajute. Vreau sa-mi spuneti, ce alta cale de actiune mai am? Suma nu e mare dar nu pot ceda cand nu sunt vinovat. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
jordy7, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrerupere furnizare gaze naturale popescu90 popescu90 Am mai gasit o postare cu acest subiect care n-a primit inca raspuns. In cazul meu deconectarea s-a facut la doua zile dupa ce am platit la banca cu o factura ... (vezi toată discuția)
Contestatie factura gaz jordy7 jordy7 Am depus o reclamatie la OJPC si respunsul ma nemultumeste. Am platit o factura de consum gaz la GDF Suez prin Internet Banking cu ordin de plata si m-am ... (vezi toată discuția)
Deconectare energie electrica cri_ cri_ Buna seara, Recent am fost deconectate pt. neplata facturii iunie. As dori sa stiu daca exista o reglemetare care stabileste ordinea de decontare a ... (vezi toată discuția)