avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine e de vina? notarul sau mostenitorul???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine e de vina? notarul sau mostenitorul???

Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut un frate si o sora; la un moment dat el a trecut casa parintesca a bunicii pe numele lui avand declaratie de renuntare din partea fratelui si a surorii lui si a figurat la cartea funciara ca unic proprietar; intre timp a murit fratele lui (adica unchiul meu) si anul trecut a murit si tatal meu. Cand matusa mea a facut succesiunea dupa tatal meu a constatat cu stupoare ca la mostenire au venit si verisoarele mele (adica fetele unchiului meu) desi unchiul meu renuntase in favoarea tatalui meu. Acum intrebarea este: trebuie deschis proces sau cum tre=buie procedat ca acea hartie de renuntare sa iasa la iveala si matusa mea sa ramana singura mostenitoare????
Cel mai recent răspuns: olteanu.adriana , utilizator 00:19, 31 Iulie 2010
pai unde este renuntarea in forma scrisa?
dar nu matusa e mostenitoarea tatalui dvs.. dvs sunteti mostenitoare..acceptati dvs succesiunea si dupa aceea daca doriti dispuneti de bun in favoarea matusii
este depusa la dosar cand si-a trecut tatal meu casa pe numele lui (prin anul 1996) ... mai degraba cred ca pe la arhive.....
Daca stiti adresa notariatului unde s-a facut acea declaratie de renuntare puteti sa va adresati cu o cerere acolo pt a va inmana un exemplar.In cazul in care nu stiti adresa trebuie sa deschideti proces.
notarul a spus ca eu nu intru la mostenire fiind infiata cu drepturi depline de alta familie

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)