Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut un frate si o sora; la un moment dat el a trecut casa parintesca a bunicii pe numele lui avand declaratie de renuntare din partea fratelui si a surorii lui si a figurat la cartea funciara ca unic proprietar; intre timp a murit fratele lui (adica unchiul meu) si anul trecut a murit si tatal meu. Cand matusa mea a facut succesiunea dupa tatal meu a constatat cu stupoare ca la mostenire au venit si verisoarele mele (adica fetele unchiului meu) desi unchiul meu renuntase in favoarea tatalui meu. Acum intrebarea este: trebuie deschis proces sau cum tre=buie procedat ca acea hartie de renuntare sa iasa la iveala si matusa mea sa ramana singura mostenitoare????
ca fiica naturala,dar adoptata de alta familie cu drepturi depline,nu sunteti mostenitoare a tatalui natural.trebuie de verificat la primarie,la cadastru situatia reala a casei.la mostenire ,daca nu exista aceea hartie de renuntare ,scrisa,facuta la notar,vor veni si verisoarele(fiicele unchiului) si matusa.
Da stiu adresa notariatului ... dar intrebarea este: E legal ca verisoarele mele sa intre in succesiune desi matusa mea traieste ... nu ar fi fost corect ca matusa sa mosteneasca absolut totul??? ele fac parte din masa rezervatara???
La mosteniresa tatalui dvs. natural, in lipsa de copii (dvs. sunteti adoptata si ii mosteniti pe adoptatori, nu pe tatal dvs. natural) vin urmatorii:
- sora in viata a tatalui dvs.
- si descendentii fratelui sau (fetele unchiului) prin reprezentarea tatalui lor predecedat.
Spuneti ca unchiul dvs. ar fi renuntat in favoarea tatalui dvs. Da, dar la ce a renuntat? La mostenirea dupa parinti. La asta ar fi putut sa renunte la vremea aceea.
Unchiul nu a renuntat la mostenirea dupa fratele sau (tatal dvs). N-avea cum sa o faca. Era cam ...mort la vremea cand s-a deschis succesiunea tatalui dvs. (succesiunea se deschide prin moarte). Iar o renuntare nu se poate face decat dupa decesul celui despre a carui mostenire e vorba.
Cum unchiul era deja mort (asa spuneti) n-avea cum sa mai scrie declaratie de renuntare la mostenirea fratelui sau, mort mai traziu.
Nu e nimic in neregula in povestea asta.
Notarul a procedat corect.
Mostenire
thegame1983
Buna ziua!
As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online.....
Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)