avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Frati vitregi la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Frati vitregi la mostenire

As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata fusese infiata in copilarie de o familie cu inca 3 copii (doua fete si un baiat). Dintre acestia 3 au muri 2. Unul dintre cei 2 morti (baiatul) a avut urmas: o fiica. Este singura urmasa a intregii familii intrucat niciunul dintre ceilalti frati nu a avut mostenitori.Fratii de sange ai decedatei inca traiesc. Ei au drept la mostenirea acesteia? Cum va fi impartita mostenirea avand in vedere ca in viata mai este doar o sora vitrega, nepoata acesteia (fiica aceluia devenit frate cu decedata dupa respectiva infiere a ei) si mama acestei fete (cumnata de frate vitreg)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:21, 2 Iunie 2014
Ca sa va răspundem trebuie sa știm dacă persoana decedata a fost sau nu înfiata cu efecte restrânse sau depline.
A fost infiata cu acte depline, a luat numele de familie al familiei care a infiat-o.
Cu efecte depline, scuze.
Daca a fost înfiata cu efecte depline pierde legătura de rudenie cu frații biologici si cu rudele biologice, inclusiv cu părinții naturali, deci rudele naturale nu au vocație la Moștenire in acest caz, ci familia adoptiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi infiat costiconstantin costiconstantin buna ziua in anul 1978,am fost infiat de o familie cu acordul parintilor mei biologici. Dupa o luna de la infiere, mama adoptiva a decedat ,dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)