avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aparatul de lucru al Consiliului Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aparatul de lucru al Consiliului Local

Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta?
Cel mai recent răspuns: jurista77 , utilizator 09:34, 2 August 2010
Aceasta desfiintare se face printr-o hotarare adoptata de Consiliul local. Conform legii 215/2001, initiatorii unui proiect de hotarare pot fi primarul, viceprimarul, consilierii locali sau chiar cetatenii localitatii. Asa ca...propunerea poate veni din partea oricareia din persoanele enumerate mai sus, ceea ce conteaza este votul final.
Cine face organigrama aparatului de lucru, fiind al CL...?Merci de raspuns!
Asa ma gandeamn si eu, doar ca primarul a facut o organigrama noua in care a taiat cu pixul aparatul Cl fara a avea o hotarare de desfiintare a postului in acest sens.Ce spuneti de asta?
Daca a facut acest lucru in baza OUG 63/2010 (cea cu disponibilizarile) este ilegal, intrucat numarul maxim de posturi se refera la aparatul de specialitate al primarului, politia comunitara, serviciile de evidenta si posturile pe fonduri europene, nu si la aparatul permanent de lucru al CL. Solutia este destul de simpla, CL nu aproba prin hotarare noua organigrama (justificarea este cea de mai sus).
jurista77 a scris:

Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta?


Nu orice proiect de hotarare poate fi initiat de persoanelele prevazute de L. nr. 215/2001. De exemplu, un proiect privind statul de functii ale aparatului de specialitate al primarului, nu poate fi initiat de consilieri, ci numai de catre primar.

Aparatul permanent de lucru se organizeaza potrivit unei organigrame si unui stat de funcţii proprii, aprobate de consiliul local, la propunerea presedintelui de sedinta, care se vor include in organigrama si statul de funcţii a aparatului de specialitate al primarului.
Acest post se subordoneaza direct presedintelui de sedinta, nu a primarului, iar activitatea acestuia este coordonata de secretarul u.a.t.

Alte discuții în legătură

Desfiintare post jurist primarie nastro nastro Postul de jurist in cadrul unei primarii unde eram incadrat ca si personal contractual a fost desfiintat prin aprobarea noii organigrame in sedinta consiliului ... (vezi toată discuția)
Statul de functii, eterna problema Va rog sa-mi spuneti : un stat de functii aprobat de ANFP, poate fii luat ca bază legală dacă nu a fost aprobat de Consiliul Local? La noi consilierii se ... (vezi toată discuția)
Administratie publica - cabinetul primarului FlorinP26 FlorinP26 Buna ziua, Ca sa explic pe scurt situatia in care ma aflu: de 2 luni ocup postul de consilier de comunicare in cabinetul unui primar. Pe ordinea de zi a ... (vezi toată discuția)