avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzul presedintelui asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzul presedintelui asociatiei de proprietari

Ce poti face in cazul in care presedintele asociatiei de proprietari este extrem de "selectiv" in legatura cu cererile care ii sunt adresate si pe unele anume refuza sa le primeasca? In felul asta, evident, nu am nicio dovada ca el ar fi informat asupra problemei expuse in cerere, desi el o stie foarte bine, tocmai de aceea nici nu semneaza.
Exista o autoritate/institutie publica care are rol coercitiv in ceea ce priveste asociatiile de proprietari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isabela S , utilizator 23:44, 2 August 2010
Da, primaria, prin Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari sau politia de proximitate (depinde de problema) sau instanta de judecata - pentru probleme mai grave.

Pana sa ajungeti la primarie puteti sa-i trimiteti solicitarea scrisa prin posta cu confirmare de primire. Pastrati recipisa ca dovada ca ati incercat sa luati legatura cu presedintele.
Multumesc mult pentru raspuns; sincer mi-e greu sa cred ca Primaria va face realmente ceva
In ceea ce priveste scrisoarea recomandata, avand in vedere ca e super agasat de mine, are si varianta de a refuza corespondenta (dar chiar si asta ma va ajuta intr-un eventual proces, nu?)
Problema pentru care il abordez este foarte serioasa: locuiesc, in calitate de proprietar, la etajul 7 al unui imobil din Bucuresti; intre etajele 7 si 8 existau din proiect elemente de decor (niste grinzi), chiar deasupra balconului meu. Ulterior, peste acestea a fost turnata o placa, apoi totul s-a inchis cu un rebord pe contur si spatiul a devenit un "balcon", folosit ca atare de proprietarul apartamentului de la et 8.
De la aceasta minunata constructie eu am deocamdata infiltratii, dar, avand in vedere maniera in care a aparut acolo, poate oricand (la cutremur) sa se prabuseasca in balconul meu.
Deoarece problema este atat de serioasa si blocul a fost construit relativ de curand(2004) am luat legatura cu proiectantul si constructorul blocului pentru a afla daca : 1).placa de pe aceste grizi figura in proiect si 2).a fost turnata de constructor (in cazul asta mi-ar fi inaintat si coordonatele tehnice dupa care s-a facut lucrarea). Raspunsul ambilor (evident raspuns oficial) a fost negativ, de unde rezulta ca suntem in prezenta unei constructii ilegale pe proprietatea comuna a imobilului.
Presedintele asociatiei, prieten cu proprietarul apartamentului de la etj8, refuza sa primeasca memoriul meu si mi-a transmis via administrator ca daca vreau pot sa daram placa (adica sa contribui si eu la ilegalitatea deja existenta si probabil ca, in cazul in care as actiona impulsiv si as "dinamita" acea placa, ar avea ocazia sa ma denunte el fie la Primarie, fie lnspectoratul de Stat in Constructii). Mi se pare ilogic ca eu, parte pagubita, sa fiu responsabila cu readucerea la stadiul initial al imobilului, atata vreme cat nu eu am initiat turnarea acelei placi, ci, dupa toate aparentele, cel de la etj8 care se si foloseste de acel spatiu (evident ca el nu isi insuseste paternitatea acestei lucrari si sustine ca nu stie cine a turnat placa)
Fiindca tot am expuns toata speta, inca o intrebare: care ar fi pasul urmator (eu am deja un dosar intreg de corespondenta cu proiectantul, constructorul etc in cazul in care se va ajunge in instanta) : adresa catre Primarie sau catre Inspectoratul de Stat in Constructii?
Va multumesc
sesizarile trebuie sa le faceti si catre primaria de sector, inspectoratul de stat in constructii si catre administratia blocului.toate in scris desigur ca sa puteti proba intr-un eventual proces.
Multumesc mult athe!
Sugestia dvs este sa fac sesizari si catre primaria de sector, si catre inspectoratul de stat in constructii?
Sesizarile catre administratia blocului sunt suficiente ca probe daca au doar semnatura de primire a administratorului? Repet, presedintele asociatiei refuza sa le preia de la administrator. In plus, nu avem registru de corespondenta, pe considerentul "pai cine are nevoie de nr de inregistrare?". Si, in ciuda staruintelor, iar apoi a amenintarilor mele de a se infiinta acest registru, sunt de o calmitate ireala sinonima cu nesimtirea.
Multumesc inca o data!
Daca acea improvizatie, asa cum ati aratat, este ilegala trebuie sa sesizati Disciplina in construcii. Este un serviciu din cadrul primariei. Presedintele asociatiei poate are sau nu stiinta de cum a aparut acea improvizatie. La sesizare dv ar fi trebuit ca presedintele sa sesizeze acest serviciu din Primarie.
Faceti dv aceasta sesizare direct catre acest serviciu dat si catre primar pentru impulsionarea verificarii.
Nu va trebuie nici o dovada ca ati sesizat sau nu asociatia. Cei din primarie vor raspunde, vor verifica si vor descoperi cine-i vinovat. Pot sa dea amenzi si pot da termen de aducere la starea initiala sau de realizare a lucrarii conform unui proiect, cu avize, aprobarii...

Alte discuții în legătură

Placa balcon deplasata robertst robertst Buna seara, Am si eu o problema, placa de la balcon....s\'a deplasat de podea, stau la etj 6 la sosea....exista cumva vre\'un fond pentru repararea balconului ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea: Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia ... (vezi toată discuția)
Fatada balconului fatadabalcon fatadabalcon Acum 4 ani am achizitionat un apartament cu un mic balcon de 2 mp. Fatada balconului este realizata din placi decorative din beton sudate in cateva puncte de o ... (vezi toată discuția)