avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentare

as dori sa stiu si eu ce acte sunt necesare pentru chemarea in judecata a tatalui pentru majorarea pensiei alimentare? si daca se iau in considerarea veniturile firmei pe care el o conduce? sau daca a luat dividende? va multumesc...
hotararea de divort, certificatul de nastere al copilului, cererea de majorare a pensiei.. el va trebui sa depuna toate actele necesare pentru a dovedi ce venituri are.. inclusiv dividendele incasate si salariul luat de la firma
Actiunea de majorare a pensiei de intretinere (pe care e bine sa v-o redacteze un avocat) la care atasati copia sentintei de divort(sau de stabilire pensie) si copia certificatului de nastere a copilului/copiilor. Toate in cate 3 exemplare.
In cadrul probei c inscrisuri veti solicita sa se comunice de catre Registrul Comertului, adeverinta cu veniturile realizate de catre firma sotului precum si a dividentelor obtinute (orice venit obtinut).
av.M.Hornea
La stabilirea cuantumului pensiei alimentare vor fi avute in vedere veniturile nete constante pe ultimele sase luni.
Va multumesc. am aflat intre timp ca exista posibilitatea ca el ca si actionar al firmei poate modifca statul de plata si sa nu apara dividendele pe care le-a luat. ce pot face in acest caz? v-as ruga mult sa-mi trimiteti raspunsul pe adresa mea de mail ellpadre@yahoo.com, pentru ca aici pe forum ma descrurc mai greu, nu ca mi-ar fi imposibil. Cu respect, Valentin
Dividendele nu sunt incasate lunar si nu pot fi retinute in baza de calcul a pensiei de intretinere. Dividendele incasate se acorda in baza hotararii generale a actionarilor si nu apar pe statul de plata.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Conteaza la stabilirea pensiei alimentare sau cum s-o numi faptul ca am o firma unde sunt unic actionar care nu da dividende? (vezi toată discuția)
Venituri pe firma lealea lealea Buna ziua! Am si eu o intrebare mai delicata. Sotul meu a deschis in anul 2014 o firma in Iasi , noi suntem casatoriti din 2010 in urma casniciei avem un copil ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara dorin77 dorin77 [b]Buna dimineata , intrebarea mea este vis a vis de majorarea pensiei alimentare . Nu figurez ca si salariat , dar sunt actionar la 2 firme , una ... (vezi toată discuția)