Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Anulare relativa - scoatere coplatitor din contract credit

Buna ziua!

Ma aflu intr-o situatie putin cam delicata... Sotia a semnat drept coplatitor, un contract pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca, credit pe 25 ani .

Dupa 1 an de zile, asa cum am avut intelegerea (verbala) cu titularul contractului i-am rugat sa o scoata din acest credit si sa aduca un alt coplatitor, dar acum refuza sa mai raspunda la telefon si au zis ca o vor scoate cand vor vrea ei...

Problema se pune in felul urmator : In momentul in care s-a semnat contractul de catre titular, la dosarul de la banca se aflau toate documentele , printre care si adeverinta de venit. Doar ca titularului i se dadusera instiintare de trimitere in somaj, dar nu a avizat banca si nici pe sotia mea, si a semnat oricum contractul , dand o declaratie pe propria raspundere falsa,as putea spune.

Va rog sa ma indrumati, daca stiti cum pot proceda, daca il pot chema in instanta pentru anularea "relativa" a contractului, adica sa o scoata doar pe sotie . Ar apartine de drept comercial sau civil ?

Va multumesc mult!!!!
Cel mai recent răspuns: zambaret , utilizator 21:49, 5 August 2010
nu ma poate ajuta nimeni ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor serco2016 serco2016 Am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca, in timpul casatoriei, fosta sotie fiind COPLATITOR.De trei ani am divortat, iar apartamentul imi apartine ... (vezi toată discuția)
Partaj la datorii valenuta valenuta Buna ziua.Am contractat in timpul casatoriei doua credite :unul de nevoi personale si unul cu ipoteca pe o garsoniera detinuta de catre mine inainte de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata credit bancar Gratiela89 Gratiela89 Buna ziua, Imi permit sa va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie destul de delicata. In 2007, tatal meu a contractat un credit bancar pentru nevoi ... (vezi toată discuția)