avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Coplatitor

Am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca, in timpul casatoriei, fosta sotie fiind COPLATITOR.De trei ani am divortat, iar apartamentul imi apartine fiind obtinut inaintea casatoriei.In prezent banca nu tine cont de faptul ca doar eu platesc acest credt si nu pot scapa de coplatitor.Cum pot convinge banca sa accepte scoaterea coplatitorului din contract?
Cel mai recent răspuns: serco2016 , utilizator 20:00, 20 Aprilie 2016
Domnule, soția dumneavoastră s-a desparțit de dumneavoastră, nu și de bancă. Va rămâne coplătitor atâta vreme cât banca va dori acest lucru, sau până la achitarea creditului. Este o garanție pe care a oferit-o irevocabil băncii. Divorțul nu a schimbat cu nimic contractul de credit.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
apartamentul ipotecat este al meu, iar ea nu are niciun interes sa plateasca, mai mult ma incurca, este plecata din tara si intervine cu santaj ca ptr. orice semnatura trebuie sa ma rog de ea. Ipotetic, daca as putea ceda apart. bancii sa sting creditul, dac ea se opune eu nu o sa pot face nimic? Nic
Nu se poate opune dacă veți face o dare în plată.
Din păcate doar banca are dreptul să renunțe la o garanție, numai dacă vor. Nu îi puteți obliga.
Dacă face figuri, îi spuneți că nu mai plătiți și va fi executată silit.
Avand in vedere noua lege a darii in plata, veti putea ceda apartamentul bancii daca sunteti titularul de contract, fara acordul codebitorului. Pe de alta parte, anumite acte le puteti semna si singur, daca discutati cu banca si obtineti un acord de la dept lor juridic.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor la credit de nevoi personale iliana105 iliana105 Buna seara,am si eu o intrebare la toti cei care stiu sa imi raspunda:fratele meu vrea sa faca un credit de nevoi personale cu valoare ipotecara la BCR ,insa ... (vezi toată discuția)
Dare in plata LUCAT LUCAT Buna ziua. Va rog cu un raspuns la urmatoarea speta: credit bancar cu doi imprumutati, garantat cu o locuinta ai carei coproprietari sunt doar cei doi ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)