Imi permit sa va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie destul de delicata.
In 2007, tatal meu a contractat un credit bancar pentru nevoi personale pe buletin si fara ipoteca. Pentru a putea imprumuta mai mult, fratele meu a devenit coplatitorul creditului.
In decembrie 2013, tatal meu a murit de un cancer de plamani. Mama mea a ramas fara niciun venit si cu un copil minor si un adult handicapat mental (fratele tatalui meu) in ingrijire.
Am cerut bancii asigurarea de viata a tatalui meu (el isi amintea inainte sa moara ca a semnat o asigurare de viata) si banca ne-a spus ca el nu avea asigurare de viata, numai fratele meu.
De un an de zile trimit somatii pe numele tatalui meu decedat si in ultimul timp sms-uri de la Coface tot pe numele tatalui meu (desi am depus la banca certificatul de deces si toate actele necesare).
Intrebarea mea e urmatoarea: in 2007, asigurarea de viata pe platitor era obligatorie? si daca da, ce demersuri pot sa fac in continuare? Pentru ca nu avem posibilitatea de a achita acest credit din pacate.
Asa spun si eu. Daca tatal meu a avut cu adevarat asigurare de viata, atunci fratele meu nu ar avea nimica de platit nu? Am citit undeva pe internet ca asigurarea de viata este obligatorie din 2012.