Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurare de viata credit bancar

Buna ziua,

Imi permit sa va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie destul de delicata.

In 2007, tatal meu a contractat un credit bancar pentru nevoi personale pe buletin si fara ipoteca. Pentru a putea imprumuta mai mult, fratele meu a devenit coplatitorul creditului.
In decembrie 2013, tatal meu a murit de un cancer de plamani. Mama mea a ramas fara niciun venit si cu un copil minor si un adult handicapat mental (fratele tatalui meu) in ingrijire.
Am cerut bancii asigurarea de viata a tatalui meu (el isi amintea inainte sa moara ca a semnat o asigurare de viata) si banca ne-a spus ca el nu avea asigurare de viata, numai fratele meu.
De un an de zile trimit somatii pe numele tatalui meu decedat si in ultimul timp sms-uri de la Coface tot pe numele tatalui meu (desi am depus la banca certificatul de deces si toate actele necesare).

Intrebarea mea e urmatoarea: in 2007, asigurarea de viata pe platitor era obligatorie? si daca da, ce demersuri pot sa fac in continuare? Pentru ca nu avem posibilitatea de a achita acest credit din pacate.

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Gratiela89 , utilizator 14:04, 30 Ianuarie 2015
Din pacate, fratele fiind coplatitor ar trebui sa se indrepte impotriva lui. Ciudat ca nu au facut asta pana acum..
Asa spun si eu. Daca tatal meu a avut cu adevarat asigurare de viata, atunci fratele meu nu ar avea nimica de platit nu? Am citit undeva pe internet ca asigurarea de viata este obligatorie din 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere despagubire asigurare refuzata dupa deces cataleata cataleata Buna seara ! Mama mea a contractat un credit de consum.un ltelevizor de la brd finance. A facut si o asigurare obligatorie de la ei,dupa o luna ea a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata incheiata in baza contract de credit underworld underworld Credit de nevoi personale contractat in anul 2007; exista imprumutat, coplatitor si garant. Imprumutatul a decedat in 2008. Coplatitorul s-a dus la societatea ... (vezi toată discuția)