avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare fiscala auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare fiscala auto

Am cumparat o masina anul trecut si datorita faptului ca vanzatorul nu mi-a eliberat certificatul de atestare fiscala si fisa de inmatriculare nu am putut-o inregistra fiscal si nici inmatricula.
Daca el se trezeste peste noapte si imi trimite documentele de mai sus peste vreo 2 ani , eu de cand incep sa platesc impozit auto.... , tre sa platesc si perioada cat a fost inregistrata inca pe numele lui, din momentul incheierii contractului de v-c, sau doar din momentul in care o inregistrez pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 00:01, 5 August 2010
Certificatul de atestare fiscala arata ca vanzatorul are toate datoriile achitate si poate instraina masina . Lipsa acelui certificat duce , cf codului fiscal, la anularea de drept a actului de instrainare .
In termen de 30 zile de la data dobandirii aveati, in calitate de cumparator obligatia de declarare a masinii.Impozitul este datorat de la data de 1
a lunii urmatoare celei de dobandire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in 2006, nu s-a radiat de la vanzator ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia este urmatoarea: in anul 2006 am cumparat un autoturism de la un cetatean roman, care in ziua imediat urmatoare tranzactiei a plecat din ... (vezi toată discuția)
Intarziere inregistrare fiscala cumparare auto C_Catalin C_Catalin Buna ziua, Doresc sa achizitionez o masina inmatriculata deja in Romania si la care impozitul este de cca. 900 RON/an. Doresc ca inmatricularea pe numele ... (vezi toată discuția)