avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Noul Cod fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Noul Cod fiscal

Sunt cabinet stomatologic, CMI Dr..... Am 2 salariati pe cabinet. Am contract cu Casa de Sanatate pentru plata contributiei din veniturile anuale ale cabinetului (6.5% din venitul estimat). Am contract incheiat cu Casa de Pensii, 31.3% din valoare asigurata. Din cate stiu incheierea unui contract cu somajul era optional, eu nu am avut. Am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate unde imi deconteaza o parte din lucrarile mele stomatologice. Intrebare: Voi intra si eu in randul PFA cu activitate dependenta? Voi plati contributiile conform noului cod fiscal?
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 15:44, 8 August 2010
OUG 58/2010 spune:
"2. activitate dependenta – orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare;
AC21-2 2.1. Orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii:
a) beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;"
Daca eu am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si imi deconteaza o parte din lucrari de stomatologie se poate intelege ca sunt activitate dependenta? Mentionez ca cealalta parte din venituri este incasata complet de la pacienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical - cote contributii gabiclenciu gabiclenciu Pentru un cabinet medical la care determinarea venitului net se realizeaza in sistem real ( 16 % asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli deductibile), ... (vezi toată discuția)
Pfa nteodora38 nteodora38 Buna ziua, sunt asistent medical,cu autorizatie de libera practica,si as vrea sa infiintez un PFA,pentru a putea colabora cu un cabinet medical individul.ce ... (vezi toată discuția)
Cmi prestari servicii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.com.incheie contract de prestari servicii cu un CMI pentru efectuare prestari servicii stomatologice.Baza materiala este a SRL-ului.Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)