avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CABINET MEDICAL - cote contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CABINET MEDICAL - cote contributii

Pentru un cabinet medical la care determinarea venitului net se realizeaza in sistem real ( 16 % asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli deductibile), se platesc contributiile la buget-10,50%, 0,50%, respectiv 5,50% - si daca da, care este baza de calcul?
Cel mai recent răspuns: gabiclenciu , utilizator 08:27, 16 August 2010
va rog explicatii mai clare.
Anexa 2 la HG nr. 791/2010 prevede bazele de calcul a contributiilor:
Art. 6. - (1) Baza de calcul al contribuţiilor individuale, prevăzută la art. III alin. (3) din ordonanţa de urgenţă, pentru asigurările sociale şi pentru asigurările pentru şomaj o constituie:
a) venitul net lunar realizat, dar nu mai mult de echivalentul a 5 salarii medii brute pe economie, pentru veniturile de natură profesională cu caracter repetitiv - lunar, trimestrial sau semestrial - realizate în condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) sau (2);
b) venitul net anual realizat, dar nu mai mult de echivalentul a 5 salarii medii brute pe economie, pentru veniturile de natură profesională realizate în mod ocazional, în condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1).
(2) Baza lunară de calcul al contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate prevăzută la art. III alin. (3) din ordonanţa de urgenţă o constituie cuantumul net al veniturilor de natură profesională realizate lunar, determinat ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile aferente realizării venitului, care este limitat la echivalentul a 5 salarii medii brute pe economie şi nu poate fi mai mic decât un salariu de bază minim brut pe ţară,dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.
Medicul respectiv nu are contract de munca pe cabinet.El are functia de baza la spitalul unde lucreaza si de unde isi plateste la buget darile aferente salariului respectiv. Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie platit la buget cota la sanatate, somaj, CAS, aferent venitului obtinut din cabinetul medical?
Da se platesc conform prevederilor art 3 (2) din anexa nr.2 la HG nr 791/2010
,,Persoanele care, pe lângă veniturile de natură salarială, realizează şi venituri de natură profesională cu caracter repetitiv - lunar, trimestrial sau semestrial - datorează contribuţiile individuale şi pentru aceste venituri de natură profesională,,.


In cazul acesta trebuie sa-i fac medicului respectiv contract cu Casa de sanatate si cu pensiile?

Alte discuții în legătură

Pfa- dispozitiile oug 58/2010 ContSters109653 ContSters109653 Incepand cu veniturile obtinute in luna iulie, PFA au obligatia de a plati contributiile sociale in conformitate cu dispozitiile OUG 58/2010. Potrivit art. ... (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Medic nefrolog/contract de prestari servicii luciamanta luciamanta Buna seara. Imi puteti spune, va rog frumos, un medic nefrolog poate incheia un contract de prestari servicii cu o unitate de dializa privata daca respectivul ... (vezi toată discuția)