avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONCUBINAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONCUBINAJ

MAMA A TRAIT IN CONCUBINAJ 10 ANI.CONCUBINUL A DECEDAT,ARE 3 COPII DIN CASATORIA ANTERIOARA,MAMA LOR FIIND SI EA DECEDATA.DACA CONCUBINA ARE VREUN DREPT ASUPRA MOSTENIRII!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:45, 9 August 2010
Nu prea!
Nu are nici un drept.;)
Nu are nici un drept!
1. Daca defunctul a lasat testament in favoarea concubinei , da.
2. In situatia in care in timpul concubinajului de 10 ani s-au realizat investitii sau bunuri si din veniturile sau munca mamei Dv., poate solicita partea ei din acestea.
Concubina nu are niciun drept asupra mostenirii .( daca nu exista vreun testament prin care sa fie transmis dreptul de proprietate, mortis cauza ).
Insa, exista posibilitatea ca, in timpul relatiei , sa fi dobandit bunuri , proprietate comuna pe cote parti.
In acest caz , in privinta acestora, cota parte din dreptul de proprietate poate fi valorificata.

De asemenea , exista si un drept de creanta al acesteia, daca a participat cu sume de bani la efectuarea de imbunatatiri asupra bunurilor proprii ale concubinului.

In atare situatia, instanta de judecata poate fi investita, respectand termenul general de prescriptie de trei ani , care , odata scurs , stinge dreptul material la actiune.

Alte discuții în legătură

Concubinul are drept la succesiunea defunctului? teodorescu sorinela teodorescu sorinela Daca , dupa multi ani de concubinaj, din care au rezultat si copii, dupa moartea unuia dintre concubine se deschide succesiunea, concubine supravietuitoare are ... (vezi toată discuția)
Testament uzufruct NMMAN24 NMMAN24 Buna ziua, Vin catre dvoastra cu o speta privind un Testament Uzufruct, si intrebari legate de acesta. Avem asa: .Mama 65 ani (1 copil -Eu peste 40 ani) - ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubinei adrianag1974 adrianag1974 Am trait in concubinaj cu un barbat 20 de ani.El a fost casatorit iar in urma casatoriei a avut doi copii la ora actuala majori.Cand am hotarat sa stam ... (vezi toată discuția)