avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment.

Buna seara ! am si eu o intrebare: se poate penaliza fondul de rulment. Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 12:36, 26 Ianuarie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Iti poate aplica penalitati chiar daca in conformitate cu Legea 230/06.07.2007 constituirea fondului de rulment nu este obligatorie?
Da, printr-o decizie a asociatiei de proprietari.
Buna dimineata,
Fondul de rulment nu se poate folosi, legal vorbind, pentru reparatii, avand in vedere ca exista obligatia constituirii unui fond dedicat pentru asa ceva.
Administratorul nu are la dispozitie fondul de rulment pentru ca nu este "patronul" asociatiei de proprietari si, foarte important, nu are dreptul sa foloseasca fondul de rulment al unui bun platnic pentru plata datoriilor aparute la un rau platnic, fara un acord de imprumut. In cazul in care totusi administratorul foloseste banii in acest mod, este direct raspunzator si, daca nu are cum sa-i obtina de la locatarul rau platnic, va trebui sa-i puna din buzunarul propriu.

Alte discuții în legătură

Respectarea destinatiei fondului de rulment ºi de reparaþii Boþocan Adrian Boþocan Adrian În loc de conţinut, doresc să ştiu dacă administratorul de bloc are temei legal pentru plata facturilor de utilităţi (întreţinere) aferente celor care ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment onetime onetime Buna dimineata! As vrea sa stiu daca o asociatie poate lua bani pt fond de rulment de 2 ori, si daca au voie sa se foloseasca de acei bani. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Restanta radet ContSters189595 ContSters189595 buna dimineata avem in asociatie un datornic cu 7800 ron , datoria se intinde pe o perioada de2- 3 ani avem desfasuratorul de la radet in care apar si ... (vezi toată discuția)