avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe alocatia copilului!!!
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe alocatia copilului!!!

Buna ziua,

Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe salariu.
Problema majora este ca executorul respectiv a blocat toate conturile inclusiv cel in care ajunge alocatia copilului. Mi se pare o ilegalitate de a se ajunge la blocarea acelui cont. Astazi am vrut sa-i ridic alocatia fiind ziua celei mici sa-i cumpar un cadou neavand alte posibilitati si m-am trezit ca acel cont este blocat din cauza popririi.
Va rog mult ajutati-ma sa rezolv aceasta situatie, copilul nu are nici o vina de prostia care am facut-o eu... pot da banca sau executorul in judecata pentru aceasta ilegalitate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 14:03, 11 August 2010
Depuneti o contestatie la executare si solicitati intoarcerea executarii pentru sumele de bani indisponibilizate din contul in care se vira alocatia copilului.
In contestatie solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei.
Va fi nevoie sa platiti o cautiune (10% din valoarea contestata) pe care o sa v-o recuperati la finalul procesului.
Sugestie: sa reveni asupra modalitatii de plata. Cereti sa va fie achitata alocatia cu mandat postal ca sa nu mai aveti probleme cu poprirea pe cont.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
blueblue, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns, dar va rog sa ma indrumati unde sa depun acea contestatie, sunt formulare speciale?
Cam cat poate dura pana se deblocheaza acel cont?
Contestatia se depune la instanta de executare - judecatoria de care apartineti.
Nu exista neaparat un formular pentru asa ceva pentru ca fiecare situatie este putin diferita.
Important este daca mai sunteti in termenul de 15 zile altfel vi se va respinge cererea.

Alte discuții în legătură

Deblocare cont copii porce porce buna seara,in urma executarii jydecatoresti,judecatorul mi-a pus poprire pe contul de alocatie stat copil/pensie copil;i-am solicitat deblocarea contului mi-a ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Ridicarea poprire andrada2525 andrada2525 Buna ziua tuturor! Am un cond deschis la brd unde imi intra ALOCATIA COPILULUI si maternitatea.Mi s-a pus poprire de la o alta banca.Am platit suma datorata ... (vezi toată discuția)