avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie in coproprietate

Buna ziua,

Sunt un membru nou al acestui forum, cu prea putin timp la dispozitie. Daca o problema asemanatoare a mai fost ridicata poate ma ajutati cu un link.
Ipoteza:
Un teren pe care se afla o casa. Terenul + casa sunt detinute in coproprietate de trei proprietari, fiecare avand o cota parte de 1/3.
Unul din coproprietari vrea sa construiasca un imobil pe acest teren. El are acordul celorlalti 2 proprietari.
Proiectul si autorizatia de constructie se vor face.
Intrebarea:
Dupa obtinerea autorizatiei de constructie (fara a incepe ridicarea propriu zisa a constructiei) se poate face dezmembrarea terenului in 2 parti: o parte sa contina jumatate de teren si casa existenta, iar cealalta parte sa contina jumatatea ramasa de teren pe care se va ridica un imobil ?
Daca da, se poate construi pe noua parcela (goala) in baza proiectului si autorizatiei obtinute ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 15:27, 27 Septembrie 2007
cel mai sigur este sa faceti dezmembrarea fie inainte de autorizatie fie dupa darea in folosinta a cladirii deoarece la autorizatie si la inscrierea cladirii in cartea funciara o sa aveti nevoie de numar topo care daca va fi diferit pe cele 2 veti avcea complicatii......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie constructie cu autorizatie expirata Mihaionut Mihaionut Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta. Detin in coproprietate cu o alta persoana un teren. Cu ceva ani in urma (vreo 10) am obtinut pe numele ambilor ... (vezi toată discuția)
Urgent_ co-proprietate ovibodea ovibodea Buna ziua, as avea o nelamurire si cred ca ma puteti ajuta: Situatia -> 2 co-proprietari pe o casa + teren; unul dintre co-proprietari vrea sa-si ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare si demolare vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat, impreuna cu o alta persoana, o casa veche si terenul aferent acesteia. Casa are aproximativ 200 mp si terenul 600mp. Eu detin 1/2 si ... (vezi toată discuția)